A BEAC gyalogló lányai kitűnő eredményeket értek el
Hosszútávú Országos Gyalogló Bajnokság, Békéscsaba

 


A Hosszútávú Országos Gyalogló Bajnokság mindig kiemelkedő eseménynek számít és nagy feladat elé állítja a gyaloglókat, miután a megszokott korosztályos bajnoki versenytávnál hosszabb távot kell megtenniük. Leányaink ebben az esztendőben is bizonyították kitűnő technikai felkészültségüket, valamint odaadásukat és szorgalmukat, amely nélkül ilyen eredményeket nem érhettek volna el. Jó érzés volt látni azt a technikai biztonságot és akarást, amivel önmagukat felülmúlva vetették magukat a küzdelembe.

Az élre kívánkozik a 15 éves serülő korosztály, és benne Südi Anna Országos Bajnoki címe, kitűnő magas szintű eredménye, valamint az a céltudatos meggyőző gyaloglás, mellyel mindenkit maga mögé utasított. Már versenyről versenyre megszoktuk, hogy Benczik Viki a dobogó második fokát kibérli, így ebben a kategóriában dupla BEAC-os sikernek örülhettünk. Viki ugyancsak ragyogó technikával és küzdeni tudással érte el ezt a szép eredményt.
Ezután újabb két csodálatos ezüstéremről kell beszámolnunk. A 14 éves korosztályban Richter Dóra élete legszebb gyaloglásával és nagyon jó versenyzésével ezüstérmet szerzett a BEAC-os gyaloglóknak. A 13 éves korosztályban állt rajthoz Molnár Orsolya. Már alig vártunk, hogy - életkorából kifolyólag - elindulhasson az Országos Gyalogló Bajnokságon. Orsi második helyezésével bebizonyította, hogy eme szép sportág iránt odaadásának, szorgalmának meglett az eredménye.
A női 20 km-es gyaloglásban Dr. Gerendási Eszter a tavalyi második helyezése után az idei esztendőben a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
Végül, de nem utolsósorban Szabó Evelin jó versenyzést bemutatva az ifjúsági korosztályban negyedik helyezést ért el, mely nagyon szép eredmény, hiszen Evelin újonc az ifjúsági korúak között és természetesen egy Magyar Bajnokságon a helyezéseknek is igen nagy fontossága van.

Hosszú évek óta bevett szokás, hogy a gyalogláson kívül különböző, kiegészítő futószámokat is rendeznek Békéscsabán a verseny keretén belül. Nagy örömünkre szolgál, hogy ez évben a családi váltófutást a BEAC-ban sportoló Richter család tagjai nyerték meg (Richter Dóra, Bence, László), ezzel is bizonyítva, hogy a futás is nagyon fontos sikeres szakága szakosztályunknak. A 6km-es futószámban nagy örömünkre Richter László ezüstérmes lett. Ugyanezen a távon Végvári Ádám az első 10-ben végzett. A 6 km-es leány futószámban Molnár Zsófia pedig meggyőző futással a középmezőnyben végzett.

Ezen a versenyen is szívet melengető érzés volt. BEAC-os sportolóknak, edzőknek és sportvezetőknek lenni. Látva a beérett munka gyümölcsét és a remek teljesítményeket.
Ezúton is szeretnénk gratulálni minden egyes versenyzőnknek, akik az ez évi bajnokságon öregbítették 114 éves Atlétikai Szakosztályunk hírnevét. Külön köszönetet szeretnék mondani Szabó Anikónak és Szabó Imrének, akik odaadó, kitűnő munkája nélkül ezek az eredmények nem születhettek volna meg.
Biztos vagyok abban, hogy a most következő szabadtéri versenyidőszak, valamint különböző korosztályos bajnokságok még újabb bajnoki címeket, dobogós eredményeket, valamint helyezéseket hoznak szeretett szakosztályunknak. További sok sikert kívánok!

Sporttársi üdvözlettel

 

Gerendási István
BEAC Atlétikai Szakosztály Ügyvezető Elnöke

Eredmények:

Südi Anna: 15 éves leány 8 km, 1. helyezés (44:10)
Benczik Viktória: 15 éves leány 8 km, 2. helyezés (47:35)
Molnár Orsolya 13 éves leány 5 km, 2. helyezés (30: 28)
Richter Dóra 14 éves leány 5 km, 2. helyezés (31:52)
Gerendási Eszter felnőtt női 20 km, 3. helyezés (1,47:39)
Szabó Evelin: ifjúsági leány, 10 km, 4. helyezés (1:00:14)

Eszter 1:47:39

A verseny képgalériája: Képgaléria