Országos Váltóbajnokság - sprintszámok


Sprintereink bizakodva tekinthettek a 2012. évi váltóbajnokságra, hiszen az elmúlt egy évben az egyesületünkhöz csatlakozott versenyzőkkel már teljes volt a 4 x 100-as és vágtaváltó csapat. A fiúk mindkét számban derekasan helytálltak és nagyott javítottak az eddigi eredményükön.

Megpróbáltuk a lehetetlent, de egy nappal az események után azt kell hogy mondjam, nem is volt olyan lehetetlen. Az előző évi kudarcos 4 x 100 m után kicsit stresszesek voltak a fiúk. Az előfutam ugyanis 2011-ben is jól sikerült, aztán jött a "hidegzuhany", ami most hála Istennek elmaradt, sőt egy csodálatos 4. hellyel önbizalmat szereztek maguknak. Az előfutamot magabiztos fölénnyel nyerték, óriásit javítva az előző évi eredményen, és tartani tudták a heraklészos és válogatott versenyzőket felvonultató csapatokat.

Kovács Kristóf alig fél éves atlétikai pályafutása ellenére elsőként jött el a rajtgépből minden egyes rajt alkalmával. Fantasztikus futásokkal vitte a botot Meskó Márknak, aki a tavalyi hibát bőven kijavította, hiszen a hatalmas ellenszél ellenére szintén csodálatos futásokkal, indította Szücs Ricsit a kanyar futásra, ami szintén ragyogóan sikerült. Csuhai Peti pedig a nagyokat megszégyenítő vágtákkal örvendeztetett meg engem és a válogatott sprinter szakágvezetőket is! Az előfutamot hatalmas főlénnyel és 44,89 mp-es idővel zártuk. A döntőbeli futásokkal is elégedett vagyok. Bár Márk sajnos megsérült, és a váltásokban kicsit óvatosak voltak, azért a 4. hely számunkra hatalmas előrelépés. Eredményünk 44,59 mp, ami a BEAC újabb ifjúsági legjobb eredménye.Legyőztük a "MUMUST", a kizárást érő elő- vagy túlváltást! Újra van vágtázó csoport a BEAC-ban.

Amit a vágtaváltóban előadtak, az pedig számomra maga volt a csoda! Szinte minden csapat felvonultatta a válogatottakat, nálunk
viszont csak Peti a "félig válogatott". Szóval Kristóf a kicsit fájós lábával (nemrég volt bokaszalag szakadása) már a harmadik csodálatos 100 métert adta elő. Majd fantasztikus váltás következett Ricsivel, aki mint a Singer gép pörgette meg a százak után a 200 m-es távot is, és adta Petinek a botot. Peti - a legnagyobb riválisát, Móricz Bálintot közel 10 méteres hátrányból megelőzve - a 300 m után az első-második helyen váltotta Vörös Krisztiánt, az én titkos 400m-es reménységemet. Krisztián nagyon okos versenyzéssel és hatalmas küzdéssel jól tartotta az 50 mp-es válogatott sprinterekkel versenyben magát, és futott egy hatalmas egyéni csúcsot 400 m-en. A befutó nagyon szorosra sikeredett és végül a 3.helyre sikerült felállni a dobogóra!
A tavalyi időket itt is megjavítottuk: 2:02,52 mp.

Szép volt sprinter fiúk! Rövidesen sokat fognak hallani még a BEAC sprinter csapatáról!


Hajrá BEAC ATLÉTIKA!

Németh Ica

A vágtaváltó videója: vágtaváltó
A 4 x 100 m-es döntő videója: 4 x 100 m döntő