A BEAC eddigi legsikeresebb szereplése a K&H váltón


K&H váltók történetének legeredményesebb szereplését teljesítették atlétáink a vasárnapi 19. alkalommal megrendezett viadalon. Négy BEAC csapat állhatott dobogóra, valamint most először fordult elő, hogy a BEAC Atlétika két csapata is aranyérmet szerzett hazánk legnagyobb váltó versenyén.
A nagyszerű szereplést a minimaraton váltók kezdték. A hölgyek között nagy előnnyel (a második helyezettet több mint 4 perccel megelőzve) az első helyen végzett serdülő triónk Jánosi Lilla, Südi Anna, Kókai Kata összeállításban.
A férfi mezőnyben mindkét BEAC-os gárda nagyot küzdött, így a tavalyi győztes - tapasztalt atlétákból álló - csapatot megelőzve az első és második helyen is E betűs váltó ért célba. Az élen futott be a Muzsnay Péter, Danku Péter, Vitárius Bence alkotta hármas. Mögöttük, csupán két másodperccel lemaradva, szoros versenyben érkezett második együttesünk, melynek tagjai Richter Bence, Simon Áron, Göllény Zsombor voltak.
Vegyes kategória hiányában a fiúk-férfak közé sorolták a Végvári Ádám, Richter Dóra és Richter László alkotta együttesünket, akik így az ötödik legjobb férfi váltóként fejezték be a viadalt.
A női félmaraton váltóban a rutinos Ferenc Kata vezette csapatunk két újonc versenyzővel állt rajthoz. Az egyesülethez tavaly csatlakozott Bajnok Sára már a 10 000 méteres OB-n bizonyította elszántságát, kitartását. Mellettük az Eötvös Lóránd Tudományegyetem hallgatója, Szász Anna erősítette a váltót. Mindhárman lenyűgözően futottak, és végül bronzérmesként zárták a viadalt. Ugyancsak a félmaraton váltóban indult a BEAC-os anyukák csapata, akik a több mint száz együttest felsorakoztató mezőnyben a kiváló 15. helyezést érték el. A váltó összeállítása: Katona Edit, Sápi Éva és Szabó Zsuzsanna volt.
A váltók mellett egyéni indulónk is rajthoz állt: Pávai Barna élete első félmaratoni versenyét teljesítette és nagy elszántsággal futva, a holtpontot zokszó nélkül maga mögött hagyva a mezőny közepén ért célba.

Gratulálunk minden versenyzőnek, edzőiknek, Szabó Anikónak és Szabó Imrének valamint köszönjük a kísérő szülőknek a segítséget!

Richter László

Képgaléria a versenyről