Felnőtt Magyar Bajnokság 2012, Szekszárd


A BEAC távfutói egytől egyig remekeltek az idei felnőtt bajnokságon, a korai időpont ellenére – vagy épp amiatt – a legtöbb számban egyéni csúcs született, Kenesei Zsanett pedig két ezüstérmet hozott el Szekszárdról.


Elsőként a férfi 100 m-es síkfutás döntőjében voltunk érdekeltek, amelyben Csuhai Péter ifjúsági korú atlétánk az 5. helyet szerezte meg.
Időrendi sorrendben haladva a szombati nap első BEAC-osokat is érintő távfutószáma a női 1500 méter volt. Kenesei Zsanett végig a három fős élbolyban futott, és több mint 2 másodpercet javítva egyéni csúcsán a második helyen ért célba Papp Krisztina mögött. Balog Evelin korosztályában első célba érőként szintén hatalmas egyéni csúccsal teljesítette a távot.

Ezután következett a mostanáig sokat vitatott férfi 1500 méter, melynek, ha a bajnokság szempontjából való érvényessége kétségessé is válik (reméljük, nem), az időeredmények magukért beszélnek: Dani Áron az Iharos emlékversenyen elért kiváló egyéni csúcsa után a szombati rekkenő hőségben további három másodpercet faragott legjobbjából (3:47,3), Boross Gábor pedig először került a 4 perc alá.

Vasárnap 800 méteren Kenesei Zsanett az Amerikából frissen hazaérkezett Bozzay Boglárka mögött egy feszített tempójú versenyben ért be második helyen, egyéni csúccsal, mely egyben a Junior Világbajnokság IAAF szintidején belül is van (2:08,4), Perjés Fanni a múlt heti kiváló 800 métere után Áronhoz hasonlóan szintén javítani tudott idején, és 2:11,7-es új egyénivel az 5. helyen végzett. Pernesz Zsófi pedig nagy örömünkre kezd magára találni, az első futamban szintén jó néhány másodperccel megjavítva egyéni csúcsát futamgyőztesként ért célba.

A férfiak versenyében Dohoczki Tomi és Boross Gábor is idei legjobbjával fejezte be két körös versenyét, Dani Áron élete első 5000 méteres pályaversenyén 15 percen belüli idővel ért célba a 6. helyen (up. korúak közt 2.-ként).

Idén „hagyományteremtő célú újításként” férfi és női 4x400 méteres váltót is rajthoz állítottunk, a női váltónk (Balog Evelin, Pernesz Zsófi, Perjés Fanni, Kenesei Zsanett) a 8., a férfi (Vörös Krisztián, Dohoczki Tamás, Gyurcsó Gergő, Sándor Krisztián) a 7. helyen fejezte be a versenyt.

Kenesei Zsanett

Képgaléria a versenyről