Felnõtt Magyar Bajnokság 2012, Szekszárd


A BEAC távfutói egytõl egyig remekeltek az idei felnõtt bajnokságon, a korai idõpont ellenére – vagy épp amiatt – a legtöbb számban egyéni csúcs született, Kenesei Zsanett pedig két ezüstérmet hozott el Szekszárdról.


Elsõként a férfi 100 m-es síkfutás döntõjében voltunk érdekeltek, amelyben Csuhai Péter ifjúsági korú atlétánk az 5. helyet szerezte meg.
Idõrendi sorrendben haladva a szombati nap elsõ BEAC-osokat is érintõ távfutószáma a nõi 1500 méter volt. Kenesei Zsanett végig a három fõs élbolyban futott, és több mint 2 másodpercet javítva egyéni csúcsán a második helyen ért célba Papp Krisztina mögött. Balog Evelin korosztályában elsõ célba érõként szintén hatalmas egyéni csúccsal teljesítette a távot.

Ezután következett a mostanáig sokat vitatott férfi 1500 méter, melynek, ha a bajnokság szempontjából való érvényessége kétségessé is válik (reméljük, nem), az idõeredmények magukért beszélnek: Dani Áron az Iharos emlékversenyen elért kiváló egyéni csúcsa után a szombati rekkenõ hõségben további három másodpercet faragott legjobbjából (3:47,3), Boross Gábor pedig elõször került a 4 perc alá.

Vasárnap 800 méteren Kenesei Zsanett az Amerikából frissen hazaérkezett Bozzay Boglárka mögött egy feszített tempójú versenyben ért be második helyen, egyéni csúccsal, mely egyben a Junior Világbajnokság IAAF szintidején belül is van (2:08,4), Perjés Fanni a múlt heti kiváló 800 métere után Áronhoz hasonlóan szintén javítani tudott idején, és 2:11,7-es új egyénivel az 5. helyen végzett. Pernesz Zsófi pedig nagy örömünkre kezd magára találni, az elsõ futamban szintén jó néhány másodperccel megjavítva egyéni csúcsát futamgyõztesként ért célba.

A férfiak versenyében Dohoczki Tomi és Boross Gábor is idei legjobbjával fejezte be két körös versenyét, Dani Áron élete elsõ 5000 méteres pályaversenyén 15 percen belüli idõvel ért célba a 6. helyen (up. korúak közt 2.-ként).

Idén „hagyományteremtõ célú újításként” férfi és nõi 4x400 méteres váltót is rajthoz állítottunk, a nõi váltónk (Balog Evelin, Pernesz Zsófi, Perjés Fanni, Kenesei Zsanett) a 8., a férfi (Vörös Krisztián, Dohoczki Tamás, Gyurcsó Gergõ, Sándor Krisztián) a 7. helyen fejezte be a versenyt.

Kenesei Zsanett

Képgaléria a versenyrõl