Nagyszerû eredmények Budapest
Junior és Ifjúsági Bajnokságán

 


Napsütés és hõség várta az Ikarus pályáján az ifjúsági és junior korú versenyzõket június utolsó hétvégéjén. A két napos viadalon atlétáink kitûnõen helytálltak és többségük új egyéni csúccsal zárta a versenyt. Kiemelendõ négy dobogós helyezésünk: Vörös Krisztián a 400 m-es gátfutásban ezüstérmes lett. Harmadik helyen végzett: Torma Evelin a 200 m-es síkfutásban, Meskó Márk 110 m gáton és Pásztor Mercédesz magasugrásban.


Sprintszámokban két dobogós helyezésnek is örülhettünk: Torma Evelin a 200 m-es síkfutásban harmadik, Vörös Krisztián a 400 m-es gátfutásban második helyezést ért el új egyéni csúccsal. Evelin 100 méteren megdöntötte addigi legjobbját (12,87), Krisztián pedig 100 m-en (11,72) és 110 gáton (15,75) ért el egyéni legjobbját. Kovács Kristóf a 100 és a 200 méteres síkfutásban is túlszárnyalta addigi legjobb eredményét. Végül, de nem utolsó sorban Meskó Márk 110 m gáton elért egyéni csúcsát kell megemlíteni.

A középtávfutóink eredményei közül F. Tóth Anna 800 méteren elért 2:18-as ideje kívánkozik az elsõ helyre. Anna ezzel az teljesítménnyel - serdülõ kora ellenére - második lett az ifjúsági leányok futamában. Elért ideje a serdülõ mezõnyben kiemelkedõnek számít. Benedek Réka ugyanitt a legjobb idejéhez közel, a középmezõnyben fejezte be a viadalt.
Göllény Zsombor szombaton 1500 méteren beállította egyéni legjobbját. Vasárnap pedig 800 méteren futott, ahol Richter Bencével és Simon Áronnal egy futamban futva mindhárman új egyéni csúcsot értek el.

 

Képgaléria a versenyrõl