BEACOS LÁNYOK SIKERE BELGRÁDBAN
1 ARANY ÉS 2 BRONZÉREM
Pásztor Mercédesz egyéni csúcs!

 A Budapesti Atlétikai Szövetség meghívást kapott a Belgrádban megrendezendő Nemzetközi Junior Atlétikai Versenyre („Aleksandar Marinkovic Memorial”), melyen Szarejevo, Banja Luka, Közép Szerbia, Belgrád és Budapest fiatal atlétái mérték össze tudásukat június 30-án, szombaton. Összesítésben Budapest válogatottja győzött és ennek a csapatnak tagjaként szerepelt három BEAC-os leány: Pásztor Mercédesz, Torma Evelin és Perjés Fanni.

Jámbor József tanítványa, Pásztor Mercédesz szenzációsan versenyzett és 1,82m –es egyéni csúccsal aranyérmet szerzett. Merci elmondása alapján a bemelegítése nem úgy sikerült, mint szerette volna, de élesben a verseny során nagyon jó formában teljesítette a magasságokat. Az 1,82-t elsőre vitte és boldogan állt a dobogó legmagasabb fokán. Ez  az ugrás a barcelonai Junior Alétika Világbajnokság kvalifikációjában „A” szintet jelent, ha időben érkezik.
Torma Evelin bemelegítésnek futott egy 100 m-es futamot, azonban a fő versenyszáma a 4 X 100m váltó volt. A lányok a dobogó harmadik fokára állhattak, a bronzérmes futás ideje: 50,03. Evelin harmadikként a felső kanyarban futott, jó futásnak érezte és örül az éremnek.

A másik bronzérmet Perjés Fanni szerezte 800m-en, 2:14,87-es idővel.
Fanni beszámolója:
„Nagyon megörültem a lehetőségnek, hogy idén is a válogatott tagja lehettem, ezért mindenképpen szerettem volna jól versenyezni. A melegítést Ludvig Benivel futottuk, a repülők is jól mentek, de ebben az iszonyatos melegben nehéz volt koncentrálni. Ugyan szeretek melegben versenyezni, de ez a 36 fok már nekem is sok volt. Az első kör után már éreztem, hogy teljesen kiszáradt a torkom, ezért nehezen vettem levegőt. Sajnos az egyéni csúcsomtól messze teljesítettem, de legalább a pozíciómat sikerült végig megtartanom.

Pozitívan csalódtam az egész versenyben, mert a hangulat végig jó volt és mindenki segítőkész volt. Bár a szállásunk és a szervezés egy része hagyott némi kivetnivalót maga után, de ezt sikerült ellensúlyoznunk azzal, hogy remek viccet csináltunk belőle. Mivel későn indultunk haza, városnézésre is maradt időnk, tehát szerb vezetőink irányításával Belgrád part menti területeit részletekbe menően megismerhettük és olyan részekre sétáltunk el, ahova magunktól biztosan nem mentünk volna.  Egy felejthetetlen élmény volt mindenképpen.”

 

Perjés Fanni

Képgaléria a versenyről