Csere Gáspár U23-as félmaratoni bajnok!
Sikeres BEAC szereplés a Félmaratoni OB-n

 Csere Gáspár megvédte bajnoki címét az utánpótlás kategóriában a 2012. évi Félmaratoni Országos Bajnokságon. Gazsi a felnőtt férfi mezőnyben az ötödik helyen végzett, tavalyi idejét közel egy perccel megjavítva (1:08:43).

Két junior korú atlétánk óriásit javított egyéni csúcsán. Vitárius Bence - aki tavaly decemberben igazolt egyesületünkhöz - 10 perccel ért el jobb eredményt és 1:13:20-as idővel futott célba.
A hölgyek között Ferenc Katalin élete második félmaratonját 1:32:53-as idővel teljesítette, ami több mint hét perccel jobb eddigi egyéni csúcsánál. (Kata 15 km-es részideje jobb is volt, mint a tavaszi Kismaratoni OB-n elért 15 km-es eredménye, amivel akkor negyedik helyezést szerzett.)
Az egyéni sikerek mellett csapatban is eredményesek voltak atlétáink: a Richter Bence, Danku Péter, Göllény Zsombor összeállítású csapatunk nagy örömünkre bronzérmet szerzett a férfi háromfős váltók versenyében. Csere Sára versenyzőnk pedig tagja volt a második helyezést elért női váltónak.
A férfi mezőnyben további négy atlétánk vette fel a küzdelmet. Közülük Muzsnay Péter ért elsőként célba Ideje: 1:29:13. Ezzel kategóriájában 46. helyezést szerezte meg. Tőle alig lemaradva érkezett Richter László, aki 1:29:34-gyel 38. lett a csoportjában.
Ruzsa Gábor 1:42:19 idővel a mezőny első negyedében haladt át a célvonalon. Pávai Barna, aki másodszor állt rajthoz a 21 km-es távon, ragyogó kitartással - egyéni csúcsán két percet javítva - teljesítette a versenyt.

Gratulálunk versenyzőinknek és edzőjüknek Szabó Imrének a kiváló helytálláshoz és eredményekhez!
Köszönjük a szurkolók és a segítők - köztük Végvári Ádám – támogatását, mellyel hozzájárultak a sikeres szerepléshez!

Richter László

 

Csere Gáspár versenybeszámolója:

Idén is a Nike Félmaraton keretében rendezték meg a Félmaraton Országos Bajnokságot, aminek most kivételesen örültem, mert tavasszal már futottam Pozsonyban egy egész jó eredményt. Igaz ennek egy csúnya sérülés lett a vége, amiből csak hosszú hetek után tudtam kijönni. A tavaszi versenyszezon így teljesen kimaradt, nyáron viszont már tudtam rendesen edzeni, és viszonylag hamar formába is jöttem. Az elmúlt 6 hét pedig már kifejezetten jól ment, ezért az idei OB-ra címvédést és új egyéni csúcsot terveztem. Hála Istennek, mind a két célkitűzést sikerült elérnem, így elégedett lehetek. Jó érzés volt újra megnyerni az U23-as bajnokságot, és az is megnyugtató, hogy az időeredményemből mindig tudok valamennyit faragni!

A verseny szokásosan hangulatos volt, már nagyon vártam, hogy újra futhassak Budapest utcáin. Idén is összegyűlt egy jó élmezőny, bár akikről azt gondoltam, hogy jó partnerek lesznek majd a tempótartásban, végül az első két helyen végeztek… Emiatt nem találtam megfelelő versenytársra, aminek valóban az lett a vége, hogy a táv mintegy kétharmadát egyedül kellett végig futnom. Ez elég nehézzé tette a versenyt, mivel a versenyhangulat és a húzóerő a táv második felében teljesen hiányzott (előttem és mögöttem is több mint 100 méterig nem volt senki..), és ezek a körülmények végül lassuláshoz vezettek. Pedig a táv első felét még a tervezett tempóban sikerült végig futnom (10 km-31:40). A második fele viszont már jóval lassabb lett, de azért így is egy elegáns időeredmény; 01:08:43 lett a vége, meg persze egy Országos Bajnoki győzelem, aminek nagyon örülök, és ezúton szeretném is megköszönni Szabó Imre edzőmnek a felkészítést!


Képgaléria a versenyről