BEAC-os csapatbajnoki cím a Gyalogló OB-n
Dobogós helyezések a gyermek korosztályban

 Sajnos tavalyi aggodalmunk az Ipoly Gyalogló Gála jövőjéért jogosnak bizonyult. 2012-ben - 21 év után először - nem került megrendezésre a verseny Balassagyarmaton.
A Gyalogló Csapatbajnokságnak ezúttal Budapest adott otthont, a versenyt a Puskás Ferenc Stadion körüli aszfaltcsíkon tartották meg. Az új helyszín azonban nem befolyásolta versenyzőink szereplését, akik ismét nagyszerűen teljesítettek.

Atlétáink serdülő és gyermek korosztályban indultak. Legsikeresebben a 14-15 éves lányok szerepeltek. Südi Anna, Benczik Viktória, Richter Dóra, Rátkai Emese az első négy helyen értek célba. Anna és Viki ráadásul új egyéni csúcsot ért el a nehéz, szeles pályán. A csapatok létszámát idén sajnálatos módon négyről háromfősre csökkentették, ezért a csapatversenyben csak Anna, Viki és Dóra állhatott a dobogó legfelső fokára, de teljesítménye alapján Emese is megérdemli a bajnoki címet. A csapat több mint 17 perccel előzte meg a második helyezettet!
A 13 éves lányoknál nem tudtunk csapatot állítani, itt Molnár Orsi, jó idejének és bronzérmes helyezésének örülhettünk.
A gyermek 1 km-es fiú gyaloglószámban a Dani ikrek örvendeztettek meg minket. András és Péter második és harmadik helyezést értek el a viadalon.

Jövő héten a serdülők egyéni országos bajnokságát rendezik meg. Kívánunk a lányoknak legalább ilyen jó szereplést és újabb egyéni csúcsokat!

 

Képek a versenyről!