BEAC-os sikerek a Gazdagréti Tavaszindító Futóversenyen

 

A XI. kerületi Önkormányzat által szervezett idei Tavaszindító Futóversenyen a BEAC-os atléták népes csapata képviselte az egyesületet.
A rendezvényen Hoffmann Tamás polgármester úr is jelen volt, és a rossz idő ellenére a versenyen a kerület lakosai, iskolásai és sportolói is szép számmal indultak.

A BEAC-ból az F. Tóth Anna – Kovács Abigél páros nagy előnnyel nyerte meg az 1 kilométeres futamot, illetve Jánosi Lilla is szépen teljesített a gazdagréti lakótelepen. A fiúk mezőnyében Nádasdy Marci lett ezüstérmes és öccse Bendegúz is remekül futott.
Balog Evelin 2,5 kilométeren aratott utcahosszal győzelmet a leányok között. Ugyanezen a távon a fiúk-férfiak között Richter Bence ért elsőlként célba, mőgőtte Wunderlich Ábris végzett.
5 kilométeren minden kategóriában BEAC-os győzelem született: a nőknél holtversenyben Pernesz Zsófia és Kenesei Zsanett ért el első helyezést. A férfiaknál a teljes abszlút dobogót BEAC-osok bérelték ki. Dani Áron, Boross Gábor és Gyurcsó Gergő sorrendben. Boross Gábor (akinek fia, Levente 500 méteren állt rajthoz) és Harsányi Tamás ezen a távon nagy fölénnyel nyerték a korosztályos versenyüket.

A verseny szervezése a nem épp ideális körülmények ellenére gördülékenyen zajlott, a szervezők a beérkezőket forró teával és „energiaszelettel” várták, illetve a futók a verseny után egy közös bográcsozásra is hivatalosak voltak.

Kenesei Zsanett