Búrszentmiklós, 2013

 

Südi Anna az idén Ukrajnában megrendezésre kerülő Ifjúsági Világbajnokságra készül. Felkészülése keretében Szlovákiába utaztunk, ahol ebben az évben, az időjárás viszontagságai ellenére, Búrszentmiklós településen újra megrendezték a széles, nemzetközi gyalogló palettát megmozgató versenyt. Ajtók nélküli, koedukált öltözőkben öltöztünk, aminek meg is volt a varázsa. A magyar elme ilyenkor picit visszanyerhet abból, ami Trianon óta benne csonka. Azok a határok lazulnak fel, amik a térképen már amúgy sem léteznek. A verseny 5 km- es számának részleteiről és a saját élményeiről Annát kérdeztem.

Mit lehetett tanulni ebből a versenyből? 

Egy lecke volt, hogy nem szabad megijedni attól, ha a pálya nem tökéletesen sík. Ugyanúgy, töretlenül kell menni és a lejtős részen pedig csak kisebb léptekkel, energiával feltöltődve érdemes... Ha egyszer Imre bácsi azt mondja, hogy képes vagyok rá és meg tudom csinálni a szintet akkor az úgy is van!

Milyen külső ingerek befolyásolták (segítették/zavarták) a versenyzésedet?

Nem figyeltem se a zenére, se a kertekre. Az út minősége engem kifejezetten zavart... Nem igazán tudtam kikapcsolni. Lehet, hogy túlságosan rákészültem. Az előző hetekben nagyon jó formában voltam. Nem izgultam csak vártam a versenyt.

Hogyan zajlik egy verseny előtti estéd?

Verseny előtt szeretek a saját ágyamban, itthon aludni és a verseny előtti este megszokott ételeim, mozdulataim vannak. Előkészítek mindent. Ruha, cipő, a hajamat ugyanúgy fogom be, van szerencse hajgumim, szerencse zoknim és mindig imádkozom. Ilyenek. Előző este tészta vagy pizza (ez semmiképp sem maradhat ki). Reggelire nem eszem sokat, általában magos kenyér-sonkával sajttal...Versenyre egy ízesített (málnás) oxigénes víz,egy rózsaszín energiaital,egy tábla csoki és egy banán! Ezek soha nem maradhatnak ki!

Odafele megálltunk Bécsben és tettünk egy rövid sétát. Milyen volt?

Nagyon szeretem Bécset, magát a várost, a kultúrát, azt hogy az emberek olyan lazák és jókedvűek... Különösen a piacon (Naschmarkt) szeretek nézelődni, az a sok finomság és különleges zöldség-gyümölcs nagyon jól néz ki.

 

Bajnai Nóra

 

Képek a versenyről