Címvédés a K&H váltón!

 

Egyesületünk három csapattal indult a 2013. évi jubileumi 20. K&H váltóversenyen. A belvárosi építkezések miatt a viadalnak ezúttal a Városliget és környéke adott otthont.

A 3x2 km-es váltók versenyében, az előző évhez képest tagjaiban némileg módosult, váltónk sikeresen védte meg tavalyi első helyezését. A csapat tagjai ezúttal Muzsnay Péter, Hosszejni Darjus és Danku Péter voltak.
Az ifjak csapata - Richter Bence, Simon Áron és Göllény Zsombor összeállításban - szoros és izgalmas hajrát követően ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
Végül, de nem utolsó sorban dicséret illeti harmadik váltónkat, akik az előkelő 5. helyet szerezték meg a tavalyinál erősebb mezőnyben. E csapat Richter László, Végvári Ádám és Miksa Kende felállásban versenyzett.

Az egyesületi csapatok mellett más szervezésű váltókban is küzdöttek atlétáink: Kende és Zsombor az Etyeki Futóklubhoz csatlakozva a 6x5 km-es futamban szereztek második helyezést a legifjabb korosztályban. Gyaloglónk Richter Dóra pedig egy tárnoki csapatot segített jó iramú (8 percen belüli) futásával a 2 km-es váltók mezőnyében.

Meg kell említsük, hogy a rendezvény kommentátora, Péter Attila a verseny alatti közvetítésben külön megköszönte a BEAC atlétáinak, hogy a számukra természetesebb közegnek számító pályaversenyek mellet az utcai K&H váltón is rajthoz állnak és versenyzésükkel példát mutatnak.

 

Fényképek a versenyről