Zalaegerszeg Országos Ifjúsági Bajnokság 2013

 

Fiatal atlétáink számára elérkezett az idő, hogy az év legfontosabb hazai versenyén megmérettessenek az ellenfelekkel szemben, és nemes küzdelemben nyerjen a jobbik versenyző. Zalaegerszegen sajnos ez az 1500 méteres leány síkfutásban nem így történt.

F. Tóth Anna a BEAC versenyzője nagy küzdelemben megnyerte a versenyt. Az eredmény hirdetésnél is győztesként hívták a dobogóhoz, azonban valami furcsa, érthetetlen dolog történt, mégpedig az, hogy kb. 1 órát vártak az eredmény hirdetéssel, és a célba másodikként érkező versenyzőt hirdették ki győztesnek. A célfotó alapján azt mondták, hogy századra azonos időt futottak, azonban 6 ezred másodperccel a veszprémi versenyző nyert. Szeretném megjegyezni, hogy a célfotó ezrednyi másodpercet nem mér. Kértük, hogy mutassák meg, hogy ez a célfotón hol olvasható le. Ezt nem tudták megmutatni, arra hivatkoztak, hogy ott látható két vékony vonal, az a 6 ezred különbség. A kézi időmérők egyöntetű véleménye volt, hogy a BEAC-os versenyző nyert. Szeretném azt is megjegyezni, hogyan lehetséges az, hogy aki a célfotót kezeli, és leolvassa, egyben a versenybíróság elnöke. Amikor jeleztük neki, hogy óvni fogunk, akkor azt mondta hiába, mert mint a versenybíróság elnöke, úgyis el fogja utasítani. Az is érzékelhető volt, hogy alkoholos befolyás alatt végezte feladatát. A célfotót elkértük, és természetesen megtesszük azokat a lépéseket, melyet ilyenkor kötelességünknek érzünk. Nagyon szomorú, és elgondolkoztató ez az eset, hiszen fiatal atléták pályafutását, és atlétikába vetett hitét örök életre tönkre lehet tenni. Mi BEAC-osok F. Tóth Annát győztesnek tekintjük, amihez még szeretnénk hozzátenni, hogy másnap 800 méteren a történtek ellenére kitűnő futással felállhatott a dobogó 3. fokára. Anna kiváló tehetségű versenyző, aki szorgalmával, hozzáállásával még nagyon sok kiváló eredményt fog elérni. Büszkék vagyunk teljesítményére. Ezen bajnokság alapján Budapest Válogatott lett, és kijutott Zágrábba az Öt ország fővárosainak viadalára.

Egy újabb rendkívüli eseményről kell beszámolni, amely már kimondottan a küzdelemről, és a helytállásról szól. Bálint Zoltán pár hónapja jött le hozzánk, hogy futni szeretne. Elkezdte az edzéseket, ahol már látni lehetett, hogy egy igen tehetséges, hihetetlen akaraterővel, elszántsággal rendelkező fiatal. Ez a bajnokság élete 2. versenye volt, ahol lenyűgöző futásával, mindent kifutva magából, amit kevés versenyző tud csak megvalósítani, felállhatott a dobogó 2. fokára, és a 800 méteres síkfutásban 1 perc 59 másodperces időeredménye óriási lehetőségeket ad a számára, hogy a továbbiakban kimagasló eredményeket érhessen el.

Südi Anna az 5 km-s gyaloglásban 2 helyezést ért el. Anna már többszörös Országos Bajnok, már sokszorosan bizonyította tehetségét, a gyaloglás iránti szeretetét. Nagyon sok lehetőség áll még előtte, sok örömöt szerezve szeretett szakosztályának. Tiszta szívből gratulálunk eredményéhez.

Benczik Viktória szintén az 5 km-es gyaloglásban indult, ahol 3. helyezést ért el. Viktória is egy nagyon sikeres versenyző, aki mindent megtesz edzéseken, versenyeken, hogy minél jobb eredményt érjen el. Az elmúlt 15 évben a BEAC-nak kiváló női gyaloglói voltak, meggyőződésem, hogy Anna és Viki a nyomdokaikba léphetnek. A gyaloglás nem egy könnyű szám, sokat kell ezért is edzeni, de ennek szépségét Ők már tudják, és ismerik.

Kovács Abigél 400 méteren, és 800 méteren indult ezen a bajnokságon, mindkét távon nagyon jól teljesített, aminek következtében Ő is Budapest Válogatott lett, és kijutott a Zágrábi Öt ország fővárosainak viadalára. Abigélt hozzáállása, szorgalma, és tehetsége felruházza arra, hogy egy nagyon szép, sikeres atlétikai pályát fusson be. Mi szakvezetők gratulálunk teljesítményéhez.

Göllény Zsombor a 800 méteres síkfutásban kiválóan teljesített, jó futásának köszönhetően a 97-ben születettek között a 3. legjobb időeredményt érte el. Befutotta magát a Budapest Válogatottba, és Ő is utazik a Zágrábi versenyre. Zsombor további sikereket érhet el kitartásával. Gratulálunk eredményéhez.

Richter Bence 800 méteren nagy egyéni csúccsal 2’09-el ért a célba. Bence minden évben egyre fejlődik, köszönhetően odaadásának, szorgalmának, és az atlétika iránti elhivatottságának.

Balogh Evelin atlétáink közül az egyik kiemelkedő tehetség, aki már sokszoros Magyar Bajnok. Számtalan versenyen bizonyította rátermettségét, küzdeni tudását. 2012 októberétől sajnos nem úgy alakultak a dolgok körülötte, amely alapján hibátlan edzésmunkát végezhetett volna. A futás egy olyan szakág, ahol az apró hibák is azonnal megbosszulják magukat. Talán ennek is köszönhető, hogy ezen a bajnokságon 3000 méteres síkfutásban nem állhatott fel a dobogóra, amely évek óta nem fordult vele elő. Ennek ellenére az itt elért 6. helyezéssel sok más atléta boldog lenne. Evelin nem erre hivatott. Szent meggyőződésünk, hogy ezen a versenyen is becsülettel, jól futott. Hibáit kijavítva lesz Ő továbbra is Magyar bajnok, és Válogatott atléta. Evelin, útravalónak mondom neked, hogy mindig csak az elvégzett munkában lehet hinni, annak biztos, hogy eredménye lesz.

Az itt felsorolt versenyzők edzőinek Szabó Imrének, és Szabó Anikónak szeretnék gratulálni, és köszönetet mondani, hiszen az Ő szakértelmük, és áldozatos munkájuk nélkül ezek az eredmények nem születhettek volna meg.

Gerendási István
Szakosztály elnök

Fényképek a versenyről