VIII. Nemzetközi Gyermek Atlétikai Játékok

 

Németh Ilona csapatából Király Adél szeptemberben Varsóban versenyzett. Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a lengyelországi Varsóban az International Children's Athletics Gamest, azaz a Nemzetközi Gyermekatlétikai Játékokat.

A megmérettetésen eredetileg a visegrádi négyek országainak versenyzői találkoztak, de 2007-től már kibővülve, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Észtország, Lettország, Litvánia, Ukrajna és Magyarország legjobb 11-13 éves gyermekválogatott csapatai versenyeztek.

A verseny fő szervezője és "atyja" Marian Voronin, a 60 m-es síkfutás hatszoros fedettpályás Európa-bajnoka, fő támogatója pedig a visegrádi négyek sportbizottsága. Idén a 2000-2001-2002-ben születetteken volt a sor, minden küldöttség 36 versenyzőt delegálhatott, s a versenyzők kizárólag egy számban állhattak rajthoz. A

Magyar Diáksport Szövetség által delegált – 18 leány és 17 fiú alkotta – nemzeti csapat tagjait az idei év Diákolimpia versenyei, a magyar bajnokságok, a nemzetközi versenyek és a felkészülési versenyek eredményei alapján választotta ki Bencsik Pál.

Adél (00') korosztálya legjobb 300 m-es síkfutóival mérhette össze tudását Varsóban és nagyon jó futással ezüstérmet szerzett. A magyar küldöttség, 32 dobogós helyezéssel megnyerte az összetett versenyt, így legyőzte mind a nyolc csapatot, és a dobogó legfelső fokán végzett. Adél harmadik alkalommal vett részt a varsói viadalon, és mindhárom alkalommal éremmel tért haza , így szerencsésen begyűjtötte az 1.2.és 3.helyezettnek járó érmek mindegyikét. Eredményével nagyban hozzájárulva a csapat immáron másodszori győzelméhez.

Németh Ilona