Két bajnoki cím és 5 dobogós helyezés a félmaratonon
Az U23-as csapat és Csere Gáspár bajnoki címet szerzett

 

 

Az utóbbi évek legsikeresebb félmaratoni szereplését tudhatja maga mögött egyesületünk a 2013. évi Félmaraton Országos Bajnokságon és a 28. Nike Budapest Félmaraton versenyen.

Több mint egy tucat versenyzőnk állt rajthoz egyéni és csapat számokban, és szinte kivétel nélkül mindenki egyéni csúccsal fejezte be a küzdelmet.

Csere Gáspárt három számban is dobogóra állhatott. Az U23-as egyéni versenyben nagy fölénnyel, harmadszor is bajnoki címet szerzett. Ugyanebben a korosztályban Dani Áronnal és Vitárius Bencével kiegészülve megnyerték a csapatversenyt is. A felnőtt csapatok küzdelmében pedig Gáspár és Áron Boross Gáborral együtt állhatott a dobogó harmadik fokára.

A hölgyek versenyében a junior korú Ferenc Katalin egyéni legjobbján 6 percet javítva a felnőtt mezőny 11. helyén futott be. Eredménye több mint bíztató a jövő évre nézve, amikor már az utánpótlás korúak között is versenyezhet, mely kategóriában - ha a szabályok lehetővé tették volna - már most is az első helyen végzett volna.

Kata Szász Annával együtt a Nike páros versenyében is indult, ahol a harmadik helyet szerezték meg.
A férfiak trió versenyében csapatunk Gyurcsó Gergő, Danku Péter és Richter Bence összeállításban szerzett bronzérmet.

Az egyéni indulók közül Boross Gábor, Dani Áron, Hosszejni Darjus, Richter László, Geréb Gábor, Ruzsa Gábor és Erdős Attila egyéni csúcsukon több percet javítva fejezték be a versenyt. Muzsnay Péter és Vitárius Bence pedig eddigi második legjobb eredményüket érték el.

 

Richter László