Németh Ilona beszámolója

 

A Budapesti Atlétikai Szövetség a Budapest válogatottal az olaszországi Libertas Majano egyesület által rendezett 22 Trofeo "Cittá di Majano" nemzetközi atlétikai versenyen vett részt.

Egyesületünkből Király Adél a BEAC első éves serdülő atlétája kapott meghívást, a 24 csapatot felvonultató nemzetközi versenyre. "Adél, mint egész évben, minden versenyen, így Majanoban is hozta a formáját és szuperül teljesítette a versenyt. 600m-en ért el kiváló időt és értékes 2. helyezést. A helyezése azért is értékes, mert az olaszországi verseny előtt négy nappal még Varsóban a gyermek atlétika nemzetközi ünnepén 300m-en jeleskedett, ahonnan szintén ezüstéremmel tért haza. Adél így két versenyszámban is bizonyította, hogy a jelenlegi serdülő korosztály egyik meghatározó egyénisége.

Edzői szemmel, hatalmas teljesítmény mindkettő, hiszen eddig főleg a sprintfutás alapjait és a mozgás koordinációt fejlesztettük csak. Ezzel a két nemzetközi dobogós eredménnyel Adél bebizonyította, hogy hatalmas küzdő és, "varázsképességei vannak"! Minden körülmények között képes elővarázsolni, egy szép dobogós eredményt… A nyári szezon zárásaként az összetett 4 próba B variációjában pedig, aranyjelvényes teljesítményt nyújtott.

Gratulálok Adélnak és hasonlóan szép következő évet kívánok, magunknak. Itt a BEAC- ban eddig a fiú sprinterek jeleskedtek, de az idén melléjük felzárkózott, Király Adél is, sőt, szerintem idén Ő volt a sprinterek között a legeredményesebb!!!

Reméljük a jövő évben még ennél is szebb sikereket ér el. Köszönöm, hogy az edzője lehetek!"

Németh Ilona