28. SPAR Maraton és váltó

 

Október 13-án a BEAC utcai, hosszútávfutó versenyhez képest szokatlanul nagy és szokatlanul sikeres csapatot mozgósított. Azon a ködös reggelen két lány és két fiú csapat, valamint két egyéni versenyző is rajthoz állt.

A legnagyobb siker egyértelműen a lányoké volt. A nyolc lány között csupán két hosszútávfutó volt (hiszen több nincs is az egyesületben). A csapat további része: 4 középtávfutó és két gyalogló. Ennek ellenére mindenki maradéktalanul helyt állt, tehetségével és kitartásával bizonyított: a BEAC 1898 A csapat (Kenesei Zsanett, Ferenc Kata, Balogh Evelin és Pernesz Zsófi) 2:50 perces idővel megnyerte a versenyt., a B csapat (Südi Anna, Szász Anna, Haála Villő, F. Tóth Anna) pedig a 9. helyen ért célba.

A fiúk is remekül futottak. A tapasztaltabb tagokból álló fiú/férfi csapatunk - Miksa Kende, Richter László, Danku Péter, Richter Bence sorrendben - a közel 1200 csapatot számláló mezőny 6. helyére futott be.
Az ifjak Zéman Gergely, Pávó János, Donkó Dávid, Végvári Ádám összeállításban a 29. helyet szerezték meg. Kettejüknek ez volt az első versenye komoly mezőnyben és hosszabb távon. Eredményük bizonyosan javulni fog a jövőben.

Az egyéni versenyzők közül Erdős Attila egyenletes, jó futással 3:32 perc alatt ért célba, ezzel megközelítve évekkel korábban beállított egyéni csúcsát. Egészen biztos vagyok benne, hogy rendszeres edzéssel egy, de maximum két év múlva meg is fogja dönteni! Muzsnay Peti a Minimaraton 7 km-es futásán ért a 22. helyen célba.

Képek a versenyről

Ferenc Kata