Bajnok az ifi leány csapat, Ferenc Kata ezüstérmet,
a felnőtt férfi csapat bronzérmet szerzett
Mezei Országos Bajnokság, Pestszentlőrinc

 

 

 

November 23-án a Bókay kertben rendezte idén a MASZ a Mezei Országos Bajnokságot. A tavalyihoz viszonyítva igazán nem panaszkodhatunk az időjárásra: hűvös októberi reggel volt. A pálya 1500 méter hosszan kanyargott két kis parkban. Ez alatt megjárt két dombot (az egyiket háromszor is), néha embernyire szűkült, máskor szélesre tágult. Többnyire fűvel volt borítva, ami szintén nehezítette a haladást. Összefoglalva: teljesen más hozzáállást és futóstílust igényelt, mint egy pályaverseny vagy utcai verseny. Annak érdekében, hogy szokjuk ezt a típusú versenyt, néhányan indultunk a Mezeifutó Magyar Ligán (erről a honlapon olvashatjátok a beszámolót).

Reggel 9-től zajlottak a versenyszámok: a legfiatalabbak két körrel kezdték a napot. A 13 éves fiú számában Donkó Dávid, Dani András és Péter teljesítették az embert-próbáló távot. Őket követték a 14 éves serdülő lányok, ahol Kotha Jázmin, Jánosi Lilla és Molnár Orsi alkottak csapatot, a szintén 3 km-es távon. Kemény futással a hatodik legjobb csapatként végeztek.
Az ifjúsági lányok együtt rajtoltak a junior lányokkal a 4500 méteres távon. Az ifjúsági csapat tagjai Balog Evelin, F. Tóth Anna, Kovács Abigél és Südi Anna voltak. Mindannyian belevetették magukat a küzdelembe és a juniorokkal bővített mezőnyben is igen jó abszolút helyezést értek el. A korosztályban Panni 4., Evelin 6. és Anna 12. helyezésével megnyerték a csapatversenyt. Ugyanebben a mezőnyben Ferenc Kata képviselte a BEAC-ot. Kiegyensúlyozott, nyugodt versenyzéssel a juniorok közt a második helyet szerezte meg.

Az ifjúsági és junior fiúk hatalmas mezőnyében ifiként indult Bálint Zoltán, Göllény Zsombor és Richter Bence. Mindhárman jól futottak, annak ellenére, hogy egyikük sem készült külön erre a versenyre. A junior fiúk közt a lányokhoz hasonlóan szintén egy indulónk volt, Miksa Kende, aki az U20-as hegyifutó világbajnokság résztvevője volt ebben az évben. Térdsérülésének ellenére bátran futott és jó idővel ért célba a 6 km-es távon.

A felnőtt nők igen erős mezőnyében Kenesei Zsanett a 8. helyezést szerezte meg. Igen ritka, hogy egy nagyon jó középtávfutó így megállja a helyét a mezei versenyeken is, amit Zsani már a Mezeifutó Ligán is bizonyított.

A felnőtt férfiak 9 km-es versenyében Dani Áron, Csere Gáspár, Boross Gábor és Hosszejni Darjus indultak. Ez úttal is az az érzésem támadt, hogy Áronnak nem verseny az, amin nem tesz valami csodát. Ez verseny volt, és Áron hatalmas hajrával 5. lett. Részletes beszámolót a http://daniaronsport.blogspot.hu/2013/11/mezei-ob-2013.html oldalon olvashattok (ugyanitt találjátok a Mezeifutó Liga eddigi két állomásáról készült beszámolót is). Gazsi a tőle megszokott, megbízható, kemény futással a 7. helyen végzett. Ők ketten, Boross Gáborral kiegészülve állhattak fel a dobogó harmadik fokára a csapatversenyben. Ebben a versenyszámban dobogóra állni nagyon komoly teljesítmény. A fiúknak ez magabiztosan sikerült: 10 helyezési ponttal maradt el tőlük a negyedik helyezett csapat.

A Magyar Hegyi és Terepfutó Szövetség által kiírt 6km-es versenyben Danku Péter, Harsányi Tamás és Erdős Attila indultak. Az erős mezőnyben mindhárman, remek futással elért egyéni csúccsal fejezték be a versenyt. Danku Péter a felnőtt férfi mezőnyben az előkelő második helyett szerezte meg.

Gratulálunk a csapat és egyéni helyezetteknek, valamint minden indulónak!

Ferenc Kata