5 aranyérem és további 5 dobogós helyezés
Budapest Fedettpályás Bajnoksága

 

A fiatalok itthon is megkezdték a versenyzést a fedett pályás szezonban, nem kevés sikerrel: a Budapest –bajnokság kereteiben indultak középtávfutóink és gyaloglóink szombaton, s jó néhány dobogós helyezéssel fejezték be a versenyt.
Elsőként a 800-as lányok léptek pályára, a kiemelt futamban a hatból négy versenyző BEAC-os volt. Az iramot az első méterektől kiváló erőbeosztással Pernesz Zsófi diktálta, a táv második felében Kenesei Zsanettel fej-fej mellett haladtak. A Budapest-bajnoki címet végül fedett pályás legjobbjával Kenesei Zsanett szerezte meg, a dobogó második fokára Pernesz Zsófi állhatott, F. Tóth Anna szintén fedett pályás egyéni csúccsal az ötödik, Perjés Fanni a hatodik helyen ért célba.
Szintén 800 méteren a férfiak mezőnyében futott Bálint Zoltán, aki egy lendületes iramú futamban, javarészt idősebbek között futott, és közel három másodpercet javított fedett pályás, és egy másodpercet abszolút egyéni csúcsán. Másik futamban pedig látványos futamgyőzelemmel Göllény Zsombor is nagy egyéni csúcsot futott: 2:04-ről 2:01-re redukálta 800-as idejét.
3000 méteren a férfiaknál és a nőknél is egy-egy versenyzőnk állt rajthoz, s mindketten meggyőző fölénnyel szereztek Budapest-bajnoki címet: a férfiak versenyében a héten már Bécsben egy kiváló 1500-at teljesítő Dani Áron az első méterektől kezdve az élre állt. Egy visszafogottabb iramú kezdés után egyre fokozta a tempót, az utolsó 500 méteren már esélyt se hagyott az üldöző bolynak. Ám még ennél is fölényesebb győzelmet aratott Balog Evelin, aki a táv első két harmadában erősen visszafogott iramot futott, majd a 10. kör után határozottan az élre állt, és abszolút egyéni csúcsából is jócskán faragott.

A férfi és női gyaloglás BEAC-os háziversenyt hozott. Annak ellenére, hogy a Budapest Bajnokság felkészülési verseny volt gyaloglóink számára a közelgő Orszgos Bajnokságok előtt, a hölgyek között minden versenyzőnk megjavította egyéni csúcsát. Az 1. helyet a hosszú kihagyás utáb visszatérő Haála Villő szerezte meg. Mögötte, alig lemaradva Benczik Viktória ért célba. A harmadik és negyedik helyen Richter Dóra és Molnár Orsi osztozott. Rátkai Emese, Katona Edit és Haláa Hanga mindannyian sokat fejlődve szép stílusban gyalogolva teljesítették a távot. A legifjabb versenyzőként indult Wolf Sára nagy elszántsággal gyűrte le élete első versenyán a 3000 méteres távolságot, ami bíztató eredmény egy héttel az Újonc és Serdülő OB előtt.

Sprintereink szintén szép számmal döntögették meg egyéni legjobb idejeiket. 200 méteren Széll Gyöngyi, Király Adél, Németh Nikolett és Bíró Kincső jó szereplésének és egyéni csúcsaiknak örülhettünk. Nikolett és Kincső 400 méteren tudott ismételni. Új csúcsokkal térhettek haza. A fiúk , Bőhm PAtrik és Kerestély Koppány ezúttal 60 és 200 méteren mutatták meg, mennyit fejlődtek az tavalyi versenyszezon óta.

Magasugrásban Pásztor Mercédesz és Gergely Hajnalka egyaránt 1,70 métert ugrott, csupán a jó kísérletek sorszáma döntött közöttük és a 3-4.hely között. A férfi mezőnyben induló Deutsch Domonkos közel 10 cm-rel megjavíotta addigi legjobb eredményét.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő edzőiknek!

 

Kenesei Zsanett és Richter László