Felnőtt Magyar Fedett pályás Bajnokság
Kenesei Zsanett parádés futással 1500 méteren Bajnok, 800 méteren 2.
Dani Áron 3000 méteren 3.helyezett, 11 atlétánk szerzett bajnoki pontokat

 

 

Nem tudjuk az idejét, hogy Felnőtt Fedett pályás Bajnokságon valaha is elértünk volna ilyen kimagasló teljesítményt, mellyel rendkívül fiatal csapatunk megörvendeztette az atlétika iránt elfogulatlanul érdeklődőket. 11 pontszerzőnk közül mindössze 1 atléta volt, aki már felnőtt korosztályúnak számít. A több, mint 10 éve elkezdett utánpótlásképzésünknek évről évre egyre kiemelkedőbb atlétái vannak, akik az elmúlt években sokszorosan bizonyították, hogy csak a szisztematikusan megtervezett munkának, a türelemnek, kitartásnak, pedagógiai, edzői munkának, a sportág iránti alázatnak van igazából eredménye. Szakosztályunkon belül például női 800, vagy 1500 méteren 5 olyan atlétánk van, akik ott vannak a magyar élmezőny elején. A BEAC-on belüli egészséges rivalizálásnak van helye, amely minden versenyzőnek előre lépést jelent, ha mindig helyén tudják kezelni az eredményeket. A mi atlétáink ilyenek, és reményeink szerint ilyenek is maradnak az elkövetkező időszakban.

Kenesei Zsanett 1500 méteres síkfutásban remek verseny keretén belül nagyon okos taktikai érzékkel tartotta kezében a verseny kimenetelét, az utolsó 150 méteren ellépve ellenfelétől, semmilyen kétséget nem hagyott afelől, hogy ezen a távon újabb bajnoki címet szerezzen.
Másnap következett a 800 méteres síkfutás, ahol a második futamba került. Az első futam győztese jó idővel nyert, ezért Zsanettnak nem lehetett taktikai versenyt futni, hiszen a jó idő volt az ellenfele. Az első pillanattól kezdve az élre állt, és kimondottan erős részidőket futott, aminek az lett az eredménye, hogy 2.09-el egyéni csúcsot futva második lett, miután a végig mögötte futó versenyző az utolsó métereken nagyon kis különbséggel megelőzte. A Felnőtt Bajnokságon bajnoki címet szerezni, valamint egyéni csúccsal másodiknak lenni remek teljesítmény, amelyet versenyzőnk évről évre minden bajnokságon megvalósít.

Dani Áron a 3000 méteres síkfutásban megfázásos betegsége ellenére nagyszerűen teljesített, harmadik helyezésével. Rendkívüli elszántságával, versenyzői erényeivel minden versenyen csak a legnagyobb szintű elismerést vívja ki mindenki szemében.
1500 méteres síkfutásban egy ötös élboly alakult ki a verseny során, amelynek részese volt Áron is. Nagyon jó pozícióban érkezett a véghajrához, ahol fellökték, elesett, és ebből a helyzetből felállva a hatodik pontszerző helyen érkezett a célba. Ezzel ezen a távon elúszott a teljesen reálisan elérhetővé váló dobogós helyezés. Áronról tudni kell, hogy fő száma a 3000 méteres akadályfutás, melyben az Utánpótlás Európa Bajnokságon döntőt futott.

Balog Evelin az 1500 méteres síkfutásban kiemelkedő futással, egyéni csúccsal negyedik helyen érkezett célba. Evelin évek óta bizonyítja, ha csak az atlétikával foglakozik a tanuláson kívül, akkor remek teljesítményekre képes. Ezen a versenyen is ezt bizonyította.

Pernesz Zsófia az 1500 méteres síkfutásban kiváló futással, egyéni csúccsal ötödikként érkezett célba. Zsófia az utóbbi években, amióta a BEAC színeiben van, évről évre folyamatosan fejlődik, és még nagyon sok lehetőség van benne, hiszen tehetsége, alkata, emberi tulajdonságai is ezt mutatják.

F. Tóth Anna a 800 méteres síkfutásban igen fiatal kora ellenére meggyőző futással negyedik helyen ért célba. A jövő héten kezdődő Ifjúsági és Junior Bajnokságon nagy feladatok előtt áll, amit Ő képes is megvalósítani. A jelen és jövő nagy reménységei közé tartozik, aki álmait valósággá tudja formálni az atlétikai pályán.

Perjés Fanni a 800 méteres síkfutásban egyéni csúccsal a hatodik pontszerző helyen végzett. Nagyon várjuk már azt a pillanatot, hogy tehetséges versenyzőnk önmaga is elhiszi, és megvalósítja azt a bátor futást, amelyet Ő különben is tud, és akkor még ennél is jobb teljesítményekkel fog megörvendeztetni minket. Meggyőződésem, hogy ez nemsokára bekövetkezik.

Széll, Pernesz, Perjés, Kenesei 4x400 méteres női váltó másodszor futott ebben az összeállításban, ahol 3 futónk előtte 800 métert futott, ennek ellenére negyedik helyen érkeztek a célba, amely futással maximális helyezést értek el jelenleg. Ez a váltó az elkövetkezendő években még meglepetéseket fog okozni 400 méteres váltó futásban.

Haála Villő a 3 km-es Női gyaloglásban hatodik pontszerző helyen érkezett célba, annak ellenére, hogy nemrég tért vissza újból a gyaloglók közé több évi kihagyás után. Amennyiben most már örök hűséget fogad a gyaloglásnak, akkor nagyon szép évek állhatnak előtte.

Benczik Viktória igen fiatal kora ellenére a mezőny legfiatalabb tagjaként nagyon szép gyaloglással a nyolcadik pontszerző helyen végzett. Viki folyamatosan fejlődve járja azt az utat, mely a sikerekhez vezet.

Pásztor Mercédesz a Női magasugrásban a hatodik pontszerző helyen végzett. Egy örök tehetség, aki már elkápráztatott minket eredményeivel, és annak a lehetőségét láttuk benne, hogy Ő lehet a legjobb magasugró Magyarországon. Sajnos pályafutása során sokszor rajta kívül álló problémák akadályozták meg ebben. Azonban saját maga sem méri fel, hogy milyen lehetőséget fog így elszalasztani. Mercédesz vannak olyan pillanatok, amelyek egy örök életre elmúlnak, és azt nem lehet visszahozni. Kérlek ne tedd ezt, mert ha mindent megteszel az atlétikáért, azt százszorosan fogod visszakapni. Ne told el segítő kezünket, hiszen mi értetek vagyunk. 

Elmondhatatlan, talán le sem írható érzés az, amit az egész bajnokság alatt éreztem a BEAC-os versenyzők, és edzők eredményeinek köszönhetően. Dr. Bácsalmási Péter, Őt senkinek nem kell bemutatnom, miután az atlétika legnagyobbjai közé tartozott, hogy oda föntről ezeknek az eredményeknek Ő is nagyon örült, és büszke volt, hogy az Ő útmutatásait Ti viszitek tovább, ezzel is megőrizve a BEAC nagy múltját, jelenét és jövőjét. Szívünk mégsem lehetett tele, mert hiányoztak nekünk azok a BEAC-os atléták, akik már ezen a bajnokságon nem lehettek köztünk, akik nem olyan rég hagytak itt minket Dr. Nyerges Mihály, Erdélyi György, Farkas Balázs, Imre László személyében.  

 

Gerendási István
szakosztály elnök