Országos Junior és Ifjúsági Fedett pályás Magyar Bajnokság
Balog Evelin: két Országos Bajnoki cím 3000 és 1500 méteres síkfutásban, Gergely Hajnalka Országos Bajnok magasugrásban,
Benczik Viktória Országos Bajnok gyaloglásban

 

 

 

Balog Evelin Junior - Nagy várakozással tekintettünk a bajnokságra. Az embernek mindig célokat kell kitűzni maga elé, amennyiben ezeket megvalósítja, elégedett lehet önmagával szemben. Evelin esetében minden esély azt mutatta, hogy két bajnoki címet fog szerezni. Az esélyeket a versenyző tudja csak valóra váltani, ott a pályán az adott pillanatban, a legjobb formában és a legjobb taktikai versenyzéssel. Kiváló képességekkel rendelkező atlétánk, tökéletesen oldotta meg feladatát, aminek jutalma a két bajnoki címe. Mindkét számban tiszta, józan fejjel betartotta az edzői elképzeléseket, és az utolsó 150-200 méteren olyan ritmusváltással suhant el a versenyző mellett, aminek eredményeképpen semmilyen, fikarcnyi esélyt sem hagyott másnak, hogy Őt leelőzzék. A legnagyobb elismeréssel gratulálunk, mindenkinek leírhatatlan boldogságot szereztél. Továbbra is ez legyen a követendő út számodra.

Gergely Hajnalka Junior - A magasugrás a BEAC-on belül mindig is nagyon fontos atlétikai számok közé tartozik, miután ennek a számnak nagy BEAC-os elődei voltak, akik beírták magukat a magasugrás történetébe. Bodó Árpád volt az a BEAC-os magasugró, aki Magyarországon elsőként ugrott 2 métert. A női szakágban Győrffy Dóra az első nő volt hazánkban, aki átugrotta a 2 méteres magasságot. Nem szabad soha elfeledkeznünk, hogy Szepesi Ádám a BEAC magasugrója a Müncheni Olimpián ötödik helyezést ért el. Ők voltak a nagy elődök. Most jött egy fiatal, nagyon szerény, szorgalmas, tehetséges, a magasugrást rajongásig szerető leány, aki rögtön az Országos Bajnoki cím magasságába repült. Jámbor József országunk egyik legkiemelkedőbb magasugrója volt, akit ennek a sportágnak a megszállottjaként tartanak nyilván a mai napig. Jóska kiváló szaktudásával már több Magyar Bajnokot nevelt fel a BEAC számára. Hálásan köszönjük neked önzetlen munkádat, és mindennapi fáradságodat, amelyet szakosztályunkért teszel.

F. Tóth Anna Ifjúsági - Anna már nagyon sok versenyen bizonyította, hogy korosztályának kiemelkedő tehetségű versenyzője. A bajnokságon is ennek megfelelően, kimagasló eredményt elérve állhatott fel a dobogó második és harmadik fokára. Mindent megtett azért, hogy Ő legyen a győztes, a sport azonban nem mindig csak a győzelemről szól, egy bajnokságon a dobogós helyezések is nagyon értékesek. Anna szorgalmával és tehetségével még bajnoki győzelmeket is fog aratni.

Benczik Viktória Ifjúsági – Pár évvel ezelőtt egy pici, nagyon aranyos kislány érkezett le pályánkra, és rögtön elkezdett megismerkedni a gyaloglással. Az elmúlt évek alatt egy nagyon szép fiatal lánnyá fejlődve, kitartó, odaadó munkával, remek technikával Országos Bajnoki címet ért el, amihez elismerésünket fejezzük ki. Nagyon szép jövő áll előtte.

Südi Anna Ifjúsági – Egy sokszoros Magyar Bajnok versenyzőről beszélünk, aki pályafutása alatt megszámlálhatatlan győzelmet aratva örvendeztetett meg minket. A legnagyobb bajnokok is vannak, amikor vereséget szenvednek. A bajnokságon való ezüstérmet egyáltalán nem tekinthetjük vereségnek. Anna Te is a győztesek közé tartozol. A sport többek között attól is szép, hogy nincsenek bérelt helyek a versenyeken, nem mindig ugyanazok győznek. Személyedben már sokszor megérezhetted a győzelem ízét, a továbbiakban is erre kell törekedni.

Richter Dóra Ifjúsági – Dóra is azon gyaloglók közé tartozik, akik már sok versenyen győzelmet arattak. Ezen a bajnokságon újból bizonyította, hogy ott van a helye a legjobb gyalogló között. Sikerednek nagyon örülünk.

Rátkai Emese Ifjúsági – Emese nemrég ismerkedett meg a gyaloglással, sportolói pályafutása elején tart. Ennek ellenére egy Országos Bajnokságon negyedik helyezést elérni remek teljesítmény. További kitartást kívánunk, hogy még jobb eredményeket elérve Te is felállj a dobogóra.

Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy Magyar Bajnokságon az első négy helyezett ugyanazon az egyesületnek a sportolója. Ez most megtörtént, ami azt jelenti, hogy a BEAC-ban a gyaloglás meghatározó versenyszámok közé tartozik, és a női vonalon több, mint 10 éve minden korosztályban versenyzőink ott vannak az élmezőnyben.

Haála Hanga Junior – Hanga nemrég tért vissza a gyaloglók közé. Kevés edzés munkával érte el a harmadik helyezést, amelyhez gratulálunk.

Bálint Zoltán Junior – Zoli azok közé a versenyzők közé tartozik, aki a legutolsó tartalékát is felhasználva, a végsőkig kifutva magát, érkezik a célba. Tehetséges futóról van szó, aki rövid pályafutása alatt már állt bajnoki dobogó második helyén. Ezen a versenyen nem sikerült betartania nagy akarásának köszönhetően az edzői taktikát, ebben az esetben második lehetett volna. Zolikám ebből is lehet tanulni, sőt ez még acélosabbá tehet téged abban, hogy a későbbiekben Te szakítsd át a célszalagot győztesként. Negyedik helyezésed kapcsán nem kell szomorkodnod.

Göllény Zsombor Ifjúsági - A 800 méteres síkfutásban ötödikként ért célba. Zsombor folyamatosan fejlődik, jobban kell hinnie magában, és akkor még jobb eredményeket fog elérni. További sport pályafutásához kitartást, szorgalmat kívánunk.

Deutsch Domonkos Ifjúsági – Domonkos nemrég ismerkedett meg a magasugrás rejtelmeivel. Nagyon jó szellemiségű, kiváló alkati adottságokkal megáldott fiú, aki folyamatos edzéssel még sok szép eredménnyel fog megörvendeztetni minket.

Kovács Kristóf Junior – Öröm számunkra, hogy újból van egy olyan BEAC-os sprinterünk, aki a 60 méteres síkfutásban a pontszerző nyolcadik helyen érkezett a célba. Eredményéhez gratulálunk.

Kovács Abigél Ifjúsági – Abigél az utóbbi időben sérülésekkel, és betegségekkel bajlódott, amely kizökkentette a megszokott, mindennapi edzés munkából. Ennek ellenére a bajnokságon 400 méteres síkfutásban egyéni csúcsától alig elmaradva érkezett célba. Ismerve Őt, a nyári időszakban bepótolva lemaradását, kiváló eredményeket fog elérni.

A Fedett pályás Bajnokságok minden korosztályban óriási sikereket hoztak a BEAC atlétáinak, edzőinek, vezetőinek. Bizonyítva azt, hogy az az út, amelyen mi járunk nagyon helyes, és a sikerhez vezet. Természetesen nem gondoljuk azt, hogy ezen túl az önteltségtől duzzadva keljünk-járjunk. Az eredmények tükrében, még szerényebben, ennél is nagyobb alázattal, és hittel érhetünk el még jobb eredményeket, hűen szeretett szakosztályunk hagyományihoz híven. 

Gerendási István
szakosztály elnök