Dani Áron Újbuda Kiváló Sportolója

 

Dani Áront (utánpótlás kategóriában) „Újbuda kiváló sportolója” címmel tüntették ki. A díjat a XI. kerület március 15.-i ünnepségén, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére rendezett megemlékezésen vehette át.  A jeles alkalom apropójából kérdeztem az elismerésről, sportolói helyzetéről, tervekről.

Meglepetésként ért téged ez a díj, vagy számítottál rá. Milyen volt?
Nem számítottam, csak pár nappal a rendezvény előtt hívtak fel, hogy elnyertem, előzőleg viszont nem is tudtam róla. Pár éve Zsani érdemelte ki ugyanezt a címet, most én is örültem, és persze jó érzés volt látni, hogy apukámék mennyire büszkék rám.

Visszatekintve az elmúlt évre (és valamelyest az eddigi sportmúltadra),Te melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?  
Tavaly 9. lettem akadályon az EB-n és és ugyanezen a távon életemben először Felnőtt Magyar Bajnoki címet is szereztem. Az utóbbi eredménynek természetesen örülök (korosztályos sikereim korábban is voltak, de felnőtt bajnok még sosem voltam),  mert ezzel egy életre beleírtam magam a magyar bajnokok közé – persze akkor lenne az igazi, ha ez nem csak egyszer sikerülne -, de az EB szereplésre kicsit büszkébb vagyok, ott két egyéni csúcsot is futottam, az ellenfelek pedig nemzetközi szintű atléták voltak.

Ma, 2014-ben futóként az idei évre mik a legfontosabb céljaid?
Szeretném megvédeni a „friss” felnőtt bajnoki címemet, és jó lenne kijutni nemzetközi versenyekre, illetve idén bevezették a ligákat is, vagyis pénzjutalommal díjazzák a hazai versenyeken folyamatosan jól szereplő futókat. Ami a legutóbbit illeti, a futást és a jövedelemszerzést külön kell választani, semmiképpen sem a pénzért futok, de persze nekem sem jön rosszul, viszont ez a hozzáállás könnyen tévútra csalhat. Jelenleg 3. vagyok a mezei ligában, innen már nem valószínű, hogy előrébb tudok kerülni, de azért megpróbálok!

Köszönöm szépen a válaszokat és gratulálok!

Bajnai Nóra