Jeruzsálem - Nemzetközi Futóverseny
Kovács Abigél azabszolút női 5 km-es kategória győztese
Csere Gáspár az abszolút férfi 10 km-es kategória 2 helyezettje

 

 

A Szent város Jeruzsálem már több éve rendezi meg futóversenyét, amelyre ebben az esztendőben 28 ezren neveztek. Évről évre nő az indulók száma, és egyre rangosabb versenyzők mérettetik meg magukat. Óriási sikernek tartjuk, hogy 2 BEAC-os versenyzőnk beírta a verseny történetébe magát győzelmével, illetve 2 helyezésével. Az külön leírhatatlan öröm, hogy egy ilyen nagy múltú klub, mint a BEAC 116 éves történetének ilyen méltó utódai vannak.

Kovács Abigél - Szeretném megjegyezni, hogy Abigél győzelmének értékét még az is növeli, hogy az Ő pályafutása alatt 400, és 800 méteren versenyzett idáig. Kiváló adottságainak, céltudatos munkájának köszönhető, hogy az 5000 méteres távon is ilyen kitűnő eredményt ért el. Ez a győzelem további hitet, és erőt kell adnia számára, hogy tanulmányai mellett a sport is meghatározó legyen élete folyamán.

Csere Gáspár – Gazsi mindig nehéz feladat elé állít engem, amikor róla, vagy az általa elért eredményekről kell írnom, mert a magyar nyelv minden dicsérő jelzője már szinte kifogyott vele kapcsolatban. Az Ő egész egyénisége, a sporthoz, és a mindennapokhoz való hozzáállása mindenki számára példamutató. Kőkemény, tudatos, reális célokat kitűző, istenáldotta tehetség, aki a mindennapi nehéz izzadságos munkában állandóan örömét tudja lelni. Egy edző számára ideális alany, hogy a mester elképzeléseit maradéktalanul meg tudja valósítani.
Na de akkor írjunk már a versenyről is. 8000 fős mezőny, még leírni is sok. Tele kiváló versenyzőkkel, nehéz terep, meleg időjárás. Az alább felsoroltak egyike sem befolyásolta Gazsit abban, hogy a tavalyi 5. helyezését felülmúlva, másodikként érkezzen a célba. Az elmúlt évi idejéhez képest 1 percet javított, és csak egy Etióp futó tudta megverni. Gazsi nagy feladatra készül, miután a maratoni futásban is szeretne maradandót alkotni. Ehhez kívánunk neki sok sikert.

A BEAC saját nevelésű versenyzői letették névjegyüket Jeruzsálem Szent városában.

Gerendási István
Szakosztály elnök