Gyügy-Nemzetközi Gyaloglóverseny
Südi Anna megnyerte az Ifjúsági 5 km-es gyaloglóversenyt

 

Ennek a gyaloglóversenynek több évtizedes hagyományai vannak, és ennek köszönhetően mindig nagy mezőny indul kiváló versenyzőkkel, a világ különböző részeiről. A fedett pályás versenyek után ez az első szabadtéri idény nyitó gyaloglóverseny, ahol a résztvevők már meg tudják mutatni, hogyan sikerült a téli alapozás, és milyen eredmények várhatók a szabadtéri idényben.

Südi Anna – Kiváló versenyzéssel utasította maga mögé az egész mezőnyt. Nagy vágyai közé tartozik, jogot szerezni, hogy az Ifjúsági Olimpia selejtezőjén a Magyar Válogatott tagjaként indulhasson. Anna sok évi munkájának, céltudatosságának köszönhető z az újabb, kiemelkedő nagy siker. Mindenképpen előremutató a jövő számára, az eddig megtett út is.

Benczik Viktória - Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy egyesületen belül ugyanazon korosztályban 3 versenyzőnk is van, akik meghatározói a szakág Ifjúsági korcsoportjának. Természetesen Viki is ide tartozik. Ezen a versenyen negyedik helyezést ért el. Viki tehetsége, szorgalma, céltudatossága még nagyon sokszor győzelmet fog hozni számára.

Richter Dóra -  Az előbb említett hármasnak Ő is a tagja. Óriási egyéni csúcsot ért el, 1 perc, negyven másodpercet javítva élete legjobb eredményén, ezzel a teljesítményével ötödik helyezést ért el, amely a nagyon erős mezőnyben kiváló teljesítménynek számít. Dóra is már sokszoros Magyar Bajnok, még sok siker részese lehet az elkövetkező években.

Haála Villő - Villő újból visszatért a gyalogláshoz, és ezen a 10 km-es versenyen méltóan kezdte el versenyzését, amelyet biztos vagyok benne, hogy még sok siker fog követni. Technikája, kitartása, szorgalma az elkövetkezendő időszakban meghozza a gyümölcsét.

A BEAC legfiatalabb versenyzői nem csak bemutatkoztak ezen a versenyen, hanem méltóan képviselték a BEAC sikert sikerre halmozó gyalogló elődeit.

Wolf Sára- Még a legfiatalabb korosztály közé tartozik, de már fedett pályán Országos Bajnoki címmel rendelkezik. Hallatlan technikával, elszántsággal, már most igazi versenyzői erényeket csillogtat. Ezen a versenyen sajnos a rendezők elrontották a besorolását, és így 1 km helyett, 3 km-t kellett gyalogolnia, amely teljesen váratlan volt számára, így sajnos nem nyerhetett 1 km-en, ahol teljesen esélyes volt. Így is tisztes helytállással fejezte be a versenyt.

Pápai Tekla a gyermekek 1 km-es versenyében 3. helyezést ért el.
Nádasdi Marcell 4. helyezést ért el.
Jakab Márton 5 helyezést ért el.
Végvári Levente is a mezőny első felében végzett.

Gerendási István
Szakosztály elnök