Fedett pályás Veterán Atlétikai Világbajnokság Budapest-2014.
A BEAC versenyzõi remekül szerepeltek

 

Katona Edit – /45 éves korosztályban/ 3 km-es gyaloglásban 4. helyezést ért el, 10 km-en nyolcadikként érkezett a célba. Minden elfogultság nélkül írhatom, hogy ezek a helyezések csodálatra méltóak. Miért is gondolom ezt? A mezõnyben olyan gyaloglók voltak, akik fiatal, vagy gyerekkoruk óta versenyszerûen gyalogoltak. Ennek köszönhetõen zsigerükben van a gyaloglás, valamint megszámlálhatatlan sok kilométert hagytak már maguk mögött. Ezzel ellentétben Edit már felnõtt fejjel, 4 éve kezdett el gyalogolni Szabó Anikó edzõ irányításával. Gyermeke is a BEAC-ban atletizál, és Õ így kapott kedvet a mindennapi mozgáshoz, és gyalogláshoz. Az Õ esete tökéletesen bizonyítja, hogy semmit nem késõ elkezdeni. Amikor megtudta, hogy Budapesten lesz a Világbajnokság, edzõjével együtt elhatározták, hogy felkészülnek erre a versenyre. Attól a pillanattól kezdve minden napját áthatotta a világbajnokságra való felkészülés. Felelõs orvosi pályafutása mellett csodálatra méltó céltudatossággal, elszántsággal, kitartással végezte edzéseit. Példa értékû lehet a fiatal atléták számára, hogy lehet a célokat nem csak kitûzni, hanem azokat tökéletesen megvalósítani. Megható jelenet volt, hogy beérkezése után azonnal köszönetet mondott Anikónak, és Imrének a közösen elért kimagasló eredményhez. Mindenki számára megmutatta a sport semmihez nem hasonlítható erejét, valamint milyen boldogságot tud az ember számára egész életében jelenteni. Kedves Edit! Köszönjük neked a nagy BEAC-os család minden tagja nevében ezeket az eredményeket.

Boross Gábor - /35 éves korosztályban/ 800 méteres síkfutásban 7. helyen végzett. Olyan versenyzõnkrõl van szó, aki kétszer is világbajnoki dobogóra állhatott fel. Itt szeretném megjegyezni, hogy a korosztályokat 35-tõl 40 éves korig sorolják be. Nagyon nem mindegy, hogy valaki 35 éves, vagy 40. Itt az éveknek sokkal nagyobb jelentõsége van, mint fiatal korban. Ezt nem azért mondom, hogy mentségeket keressek, hiszen Gábor ragyogó futással, csodálatos eredményt ért el ebben a kimagasló tudású mezõnyben. Gábor egy ismert cégnek a vezetõje, és mindennapi munkája mellett csodálatra méltóan végzi edzéseit, a futás iránti szeretete, alázata, példa értékû mindenki számára. Felkészülését nagyon zavarta kisebb, nagyobb sérülései is, amin felül emelkedve örvendeztetett meg minket fantasztikus futásával. Talán gondolhatják azt, de ne tegyék, hogy a világbajnoki dobogó után a 7. helyezés szomorúságot okozhat nála. Meggyõzõdésem szerint errõl szó sincs, a sport azért is gyönyörû, mert a gyõztesbõl is lehet vesztes, és fordítva ugyanígy érvényes. Gáborral öröm a mindennapi találkozás, hiszen az Õ szerénysége, a sporthoz való hozzáállása, emberi tulajdonságai nem csak számomra, de mindenki számára is nagyon szimpatikus.

Harsányi Tamás - /55 éves korosztályban/ 1500 méteres síkfutásban 9. helyen végzett. Tamás eredménye a szívemhez azért is áll nagyon közel, mert nagyjából egy idõben kezdtünk el sportolni a BEAC-nál, több mint 40 éve. Õ azóta rendíthetetlenül rója a kilométereket, mert nagyon szeret futni, és a futással mindennapos kapcsolata van. Nemrég került vissza fiatal kori edzõjéhez Szabó Imréhez, hogy újból meg tudja valósítani céljait. Azért készült, hogy a világbajnokságon, 1500 méteren döntõbe jusson. Ezt az álmát tökéletesen megvalósította, ráadásul úgy, hogy 11 éve nem futott ilyen idõeredményt. Tamás személye egy nagyon érdekes embert takar, akinek fanyar humora, a társai iránti szeretete, és tisztelete, valamint a futás iránti megszállottsága nagyon hiányozna pályánkról. Fiatal atlétáink közül többen hangosan szurkolva bíztatták a minél jobb eredmény érdekében. Tamásnak azt kívánjuk, hogy újabb célokat kitûzve, azokat megvalósítva, újabb sikereket érjen el ameddig csak tud futni. Gratulálunk neki ehhez az eredményhez.

 

Gerendási István
Szakosztály elnök