Gyalogló és hosszútávfutó sikerek

 

Április utolsó hétvégéjén a BEAC atlétái öt helyszínen, az ausztriai Pernitz-ben , Etyeken, Hatvanban, Óbudán és Soroksáron álltak rajthoz és szereztek összesen 10 dobogós helyezést.

Lássuk részletesebben az eseményeket!

Nemzetközi Gyaloglóverseny, Pernitz, Ausztria - Új egyéni csúcsok
Kezdjük a hétvége legnépesebb csapatával, a gyaloglókkal, akik először indultak az alsó-ausztriai Pernitz nemzetközi gyaloglóversenyén, ahol mindannyian új egyéni csúcsot értek el.  
A női 5 km-es távon Haála Villőnek először sikerült 26 percen belüli idővel teljesítenie a távot és ezzel a 3. helyezést szerezte meg. Ugyanebben a versenyszámban Benczik Viki a 4., Richter Dóra - eddigi csúcsán közel 1 percet javítva -  a 7. és végül de nem utolsósorban Rátkai Emese a 10. helyen végzett. A U16-os leány korosztály 3 km-es versenyén Molnár Orsi állhatott a dobogó harmadik fokára, akárcsak a fiúknál Dani András. András és testvére Péter először fejezte be 17 percen belüli idővel a 3 km-t.

V. Etyeki Vesszőfutás - három arany és egy bronzérem záporban és sártengerben
Az ötödik, jubileumi Etyeki Vesszőfutás 600 métertől 22 km-ig kínált versenyzési lehetőséget. A 3 km-es férfi futamban Göllény Zsombor tavalyi helyezésén egyet javítva győzelemmel zárt. A hazai pályán induló Miksa Kende, magabiztos fölénnyel, ugyancsak első helyen fejezte be a 12 km-es távot.
A versenyt megelőző napokban annyi eső hullott a településre és környékére, hogy az utak egy része futásra alkalmatlanná vált. Ennek köszönhetően a verseny előtt egy nappal, másodszor is módosították a 22 km-es táv útvonalát, ami így nagyrészt elkerülte a „bokatörő szakaszokat, a mocsarakat, dágványokat”, de 200 méter feletti szintemelkedésével és helyenként bokáig érő víz borította rétjeivel, csúszós, sáros kanyarjaival jelentősen megnehezítette a versenyzők dolgát. E versenyszámban két BEAC-os atléta ért el dobogós helyezést a férfiak összesített mezőnyében. Az első helyen Richter László, míg a harmadikon Geréb Gábor végzett.

Hatvani futófesztivál - Ferenc Kata aranyéremes új pályacsúccsal
A káprázatos ütemben fejlődő, egyéni csúcsait sorra megdöntő hosszútávfutónk Ferenc Kata ezúttal szülővárosában állt rajthoz, a futófesztivál 4 km-es távján, melyen az addigi pályacsúcsot közel 2 perccel megjavítva 14:24-es időeredménnyel aranyérmet szerzett.

Óbudai futófesztivál
Danku Péter első BEAC-os színekben futott versenye néhány évvel ezelőtt az Óbudai futófesztivál volt. A versenynek azóta is rendszeres résztvevője, ahonnan minden alkalommal jó eredménnyel tér haza. A 2014-es viadal 3,5 km-es távján Péter a második ért célba.

I. Soroksári Terep futóverseny
A tavalyi évben csatlakozott egyesületünkhöz Erdős Attila, aki azóta már több alkalommal javította meg egyéni csúcsát. Attila ezúttal 6 km-en futotta meg eddigi legjobbját 24:00 perces idővel.

Gratulálunkminden versenyzőnek és edzőiknek a jó eredményekhez!