IAAF Világnap, Tiszaújváros

 

Vasárnap a sprinterek csoportjából néhány fiatal versenyzővel, akiket el tudtam juttatni Tiszaújvárosba, egy fantasztikus versenyen vettünk részt. Az időjárás nem nagyon szeretett bennünket, mert az első pár órás versenyzés után leszakadt az ég, jégesővel tarkítottan és nagyon lehűlt a levegő is, ami egyáltalán nem kedvezett a versenyzőknek.

Az első számokban  80m-100m-100m gát és 110 m  gát még kiváló idő volt.

Király Adél mindjárt egyéni csúccsal kezdte a 100 m-es síkfutást: 13,34 mp-es ideje az idősebbek között 4., de a külföldieket leszámítva 2. volt! Adél a hatalmas vihar után - egy órás csúszást követően - a 300 m-es futásban óriási egyéni csúccsal, semmit nem hagyva a véletlenre, megnyerte a számot. 42,27mp-es ideje ARANYJELVÉNYES teljesítmény is egyben! Első versenynek nem rossz egyik eredmény sem. Szép volt Adél!

Németh Niki is egyéni csúccsal indított 100 m-en (13,41 mp 5. helyezés), és a 100 m-es gáton is szép teljesítményt nyújtva lett ötödik, 17,29 mp-el szintén az idősebbek között összesítve. 200m-en, a nagy vihart követően 28,44 mp-et futott, ami szintén 5. helyet ért. Niki a diákolimpiai versenyeket követően kicsit fáradtan érkezett a viadalra.

Tollas Gizuska élete első komoly versenyén vett részt, és a 80m-es síkfutásban mindjárt 8. eredménnyel ért célba, ami nagy fegyvertény Ideje 11,83 mp! Amit Gizus a 300m-es futásban produkált, attól elállt a lélegzetem. Hatalmas tempóban kezdte el, és 200-ig vezetett végül csak olyan versenyzők előzték meg, akik már évek óta, meghatározói ennek a korosztálynak. 3. helyezése és hatalmas egyéni csúcsa (47,68 mp) nagyon bíztató a nyarat tekintve- Szép volt Gizus, gratulálok!

Bíró Kincső a verseny legnagyobb vesztese, hiszen az Ő rajtja előtt szakadt le az ég, és és teljesen átázva, átfázva, csak jó 45 perces csúszás után állt rajthoz. Így is nagyon jól futott, és csak az idősebb korosztályból Aradi Bernadett ért el jobb időt nála. Kincső ideje (64,48 mp) saját korosztályában első helyet ért. Sajnos a 200 m-re csupán pár perce maradt, mert a szervezők próbálták behozni a csúszásokat és nem tartották be a két szám között eredetileg kiirt időt. Így 200m-en 29,08 mp-el kellett beérnie, de így is nagyon szép teljesítmény volt a két futás. Kincső is a diákolimpiai versenyeket követően érkezett ide ahol szintén szakadó esőben és viharos szélben kellett versenyeznie. Így sokkal értékesebbek ezek az eredmények. Gratulálok Kincsőnek is!

Kovács Kristóf szembetalálkozott megint Csuhai Petivel, volt versenyzőmmel, akit két nappal korábban a diákolimpián sikeresen legyőzött 100 m-en, 11,0 mp-es idővel (egyéni csúcs). Itt a rajt pillanatától az utolsó méterekig együtt léptek szinte szinkronmozgással, de Kristóf ,nem bírta idegekkel a végét. Ebben biztosan az érettségire való készülődés miatt kihagyott edzések is belejátszottak. Végül a 3. helyen ért célba 11,55mp-el. 200 m-en pedig győzött, 23,60-nal.

Meskó Márk egy fantasztikus 110 m-es gátfutással kezdte a napot és nagyon bíztatóan szépen gátazva a 3. helyen ért célba, ideje 16,42 mp szintén egyéni csúcs. Sajnos a 200 m közben sérülés érte a hajlítóját.

A verseny nagyon szuper lehetett volna, ha az időjárás nem rontja el a játékunkat, de így is maximálisan elégedett vagyok a csoporttal.
Mindenkinek gratulálok, további szép versenyeket kívánok!

Németh Ilona