Első helyen végzett a GEAC-BEAC-IKARUS csapata


Több évtized után újból csapatversenyen vettünk részt, igaz nem a régi formában írta ki a versenyt a MASZ, hanem új elképzelése szerint egyesületek alkothattak közösen egy csapatot. Ebből kifolyólag nem csak magunkért küzdöttünk és izgultunk, hanem másik két csapattársunk teljesítménye is egyformán fontos volt számunkra.

Már hetekkel a verseny kezdete előtt megkeresett minket Tomhauser István, az IKARUS edzője, hogy részt vennénk-e ebben a hármasban, amire mi azonnal igent mondtunk. Elkezdődött az esélylatolgatás, hogy vajon a csoportban milyen helyen tudunk végezni. A latolgatáson kívül sokkal fontosabbnak tartottuk, hogy az edzéseken a legmagasabb szinten tudjanak versenyzőink felkészülni ezen megmérettetésre.

Nagyon izgalmas, jó színvonalú versenyek zajlottak mindkét napon. Az első nap után csapatunk a második helyen állt a pontversenyben. Már ez a teljesítmény is jelezte, hogy mind a három egyesület nagyon komolyan vette a versenyt, és egymásért küzdve jobbnál jobb helyezéseket értek el. A második versenynap további sok izgalmat tartogatott számunkra. Elsőnek lenni mindig a legszebb helyezés, amelynek lehetőségét vasárnap is szem előtt tartottunk. Az igazán jó versenyző az utolsó méterig küzd a győzelemért, még akkor is, ha helyzete reménytelennek tűnik. A GEAC-BEAC-IKARUS versenyzői az utolsó váltószámok győzelmének és helyezéseinek következtében is megnyerték a pontversenyt, amely igen komoly teljesítménynek számít. Mindannyiunk számára jó döntés volt, hogy ebben a formációban társultunk.

Ezúton is gratulálunk a GEAC, BEAC, és IKARUS versenyzőinek, edzőinek, és vezetőinek ezért a gyönyörű teljesítményért. Nem megpihenve babérjainkon teljes gőzerővel készülünk a csapatbajnoki döntőre, ahol szintén szeretnénk nagyon jó eredményt elérni.

Gerendási István
Szakosztály elnök