Pernesz Zsófia ezüstérmes
Atlétikai Magyar Liga – Szuper Liga 800 méter

 


Bár ezt sosem jó beismerni, de vasárnap reggel némi kétely támadt bennem az esti, Vasas pályán megrendezésre került verseny kapcsán. Veszprémben ébredtem, ahol 7 fokot mutatott a hőmérő, szakadt az eső. A reggeli átmozgatás felébresztett és csak reménykedni tudtam, hogy az idő jobbra fordul.

A versennyel kapcsolatban elsősorban kíváncsiság volt bennem. Egyre több gyors edzést csináltunk a lányokkal, amelyek során jól éreztem magam minden szempontból. A verseny előtti héten már futottunk egy erősebb 600 m-t és egy gyors 300 m-t is, így a ritmus benne volt a lábunkban. Tudtam, sok minden fog azon múlni, hogy a versenytársak mekkora lelkesedéssel állnak oda a rajthoz.

Amikor elindultam a pályára, már sütött a nap, így az időjárás már nem lehetett akadálya egy jó futásnak. Az elsődleges célunk ezzel a versennyel az volt, hogy Panni fusson egy jó 800 m-t, de sajnos ahányan voltunk, annyi futamba kerültünk. Így mindhárman a saját futamunk szerint kaptuk az utolsó rajt előtti tanácsokat Imre bácsitól.
Panni a második futamban jó mozgással és megfelelő ritmusban végig vezetett. Az utolsó 150 méteren sikerült egy jó váltással az élen maradnia, tartani tudta az első helyet, de sajnos, a végig mögötte futó Novák Natália az utolsó pár méteren elé tudott kerülni, így Panni a futamában 2. helyen ért célba 2:16,55 eredménnyel.
Én a 3. futamba kerültem, ahol Tóth Lilivel futottam együtt. Az eddigi versenyei alapján tudtuk, hogy biztosan jó iramot fog futni, így a megbeszéltek szerint végig rá figyeltem. Jó volt, hogy csak öten rajtoltunk a futamban, így nyugodtan tudtunk versenyezni, némileg könnyebb volt figyelni. A 800 méter végig nagyon jól esett, friss voltam és jól éreztem magam. A vége előtt 150 méterrel megpróbáltam ellépni, de utólag már tudom, elég lett volna az utolsó 60 méteren megindulni, hogy megelőzhessem Lilit, így azonban a futamban másodikként sikerült célba érnem 2:14,20 időeredménnyel.
Végül, az utolsó futam következett, ami a versenyszám legerősebb versenyzőit vonultatta fel. Bár mindannyian azt gondoltuk, hogy a szezon első szabadtéri versenyén mindenki minél jobb időre fog törekedni, sajnos kiderült az első 150 méter után, hogy senki nem szeretne az élre állni, így egy taktikai verseny alakult ki. Egy viszonylag lassabb kezdés után a verseny az utolsó 100-150 méteren dőlt el. Zsani a nagy hajrában a 3. helyet szerezte meg.

Kettős érzésekkel zártuk a verseny napját, hiszen jobban örültünk volna, ha mindtannyian egy futamba kerülünk, és így tudunk volna közösen egy erős iramú 800 métert futni. A korai időponthoz és a körülményekhez képest azonban úgy gondolom, mindhárman jól megoldottuk a feladatot és szépen indítottuk a 2014-es szabadtéri versenyszezont.

Pernesz Zsófia