Debrecenbe kéne menni – Ligaversenyt kéne nyerni
Négy első hely a Kelet Kupán

 


Múlt hétvégén Imre bácsival, majd Anikó nénivel a kormánykeréknél; Áronnal (Dani Áron) és Evelinnel (Balog Evelin) a Punto hátsó ülésén – újfent – elindultunk az ország keleti részébe a Kelet Kupára, Debrecenbe.
Alapvetően imádom a debreceni pályát: egyszerre kicsit családias (főleg az óriáskerék szolgáltatja az idilli hangulatot a 100 m rajt környékén), a Gyulai István név a tribün tetején pedig méltóságteljes miliőt kölcsönöz a létesítménynek.

Áron 3000 m akadályfutása a mi 1500-unk előtt 3,5 órával volt, ezért elég korán érkeztünk. A verseny azonban tartogatott a holt időszakban is néhány izgalmas pillanatot, ezért szerencsére nem lett a hosszú várakozás végére csüggedt a hangulatunk.
Az első örömforrás rögtön Áron versenye volt: végig könnyedén, fölényes biztonsággal mozgott, az akadályvételek a szezon eleji időponthoz (és ahhoz, hogy még alig végzett akadályos edzést) képest meglepően jól mentek neki, az utolsó körben folyamatos iramfokozással lépett el Szögi Istvántól. Az ideje picivel jobb lett, mint a múlt héten, de most nem is igazán az idő volt a lényeg: győzni jött.

Az említett hosszú szünetben megnéztük a 400-as ligaversenyeket is, Kaptur Évi egy nagyon impresszív 400 métert „mutatott be”, (53,86 lett a vége), a férfiak egy körös versenye pedig a szoros befutók szempontjából tartogatott izgalmakat.
Aztán Evelinnel mi is elkezdtünk melegíteni. Gyürkés Vikivel már előzetesen beszéltük a héten, hogy kellene végre valami értékelhető iramot menni 1500-on is, váltott vezetésben állapodtunk meg.

Rajt után 300 métert én vezettem fel, aztán Kószás Kriszta állt az élre, majd Viki, és 900 métertől mi ketten maradtunk elöl. Végig jól mozogtunk, amennyire belülről éreztem, és az utolsó 200 méteren vittük dűlőre a versenyt, elindítottam a hajrát, amit aztán 4:29,87-es idővel elsőként fejeztem be.

Evelin versenyéből nem sokat láthattam… de úgy érzem, biztató jel, hogy már szezon elején egészen közel került az egyéni csúcsához futott. Korosztályában az első helyen ért célba, összesítésben pedig az 5. helyet szerezte meg.

A serdülő liga leány, 300 méteres futószámában Király Adél győzött nagy fölénnyel.

A program számunkra a hétvégi MEFOB-bal folytatódik, ahol már többek közt Fannival (Perjés Fanni), Zsófival (Pernesz Zsófi), Gazsival (Csere Gáspár) kiegészülve indulunk harcba a távfutó számokban, a „kicsik” a diákolimpián bizonyíthatnak, így többek közt a Bakuba utazó Panni (F. Tóth Anna) és Südi Anna is.

Kenesei Zsanett