Kimagaslóan szerepeltek a BEAC atlétái a
119. Felnõtt Országos Magyar Bajnokságon
Kenesei Zsanett Országos Bajnok, valamint ezüstérmes,
Dani Áron ezüstérmes

 

 

 


A Magyar Bajnokság minden évben a „Királynõ ünnepe”, ahol a versenyzõk számot adnak arról, miképpen sikerült egész évben felkészülni a legfontosabb hazai versenyre. Amennyiben valaki hibázik, egy évet kell újból edzeni ahhoz, hogy ki tudja javítani eredményét, és céljait elérje. Az idei Bajnokságon a BEAC versenyzõi közül mindenki kiválóan szerepelt, és úgy léptek az új székesfehérvári pályára, mint római korban a gladiátorok, akik az életükért harcoltak. Igazi BEAC-os szívû, ragyogóan felkészült, minden idegszálukkal a legjobb eredményre törekvõ atlétaként képviselték méltóképpen szeretett 116 éves Atlétikai Szakosztályunkat. Szemükben égett a tûz, hihetetlen elszántság uralkodott minden mozdulatukban. Meggyõzõdésem, hogy nem csak magukért vívtak hõsies küzdelmeket, hanem edzõjükért, akiknek ugyanolyan nagy szerepük van a sikerekben, mint saját maguknak. A 2014. évi Országos Bajnokság kimagaslóan méltó volt az elmúlt több, mint 100 év sikeres hagyományaihoz. Ezekre a kiváló eredményekre nyugodtan lehet építkezni az elkövetkezendõ években is. Természetesen a mostani siker megnyugvást nem adhat senkinek, mert jönnek az újabb feladatok, próbatételek, és az elért eredmények köteleznek mindenkit. Mindenkinek szeretnénk köszönetet mondani ezért a nem mindennapi sikerekért, és további jó munkát kívánunk.
Nõi 1500 méteres síkfutás- Országos Bajnok Kenesei Zsanett
                                                        5. helyezett Pernesz Zsófia
                                                        6. helyezett Balog Evelin
Nem tudjuk az idejét, hogy a Felnõtt Országos Bajnokságon egy egyesületbõl 3 futónõ úgy végez az elsõ hatban, hogy közben Országos Bajnoki címet is szerzünk. Ez egy nagyon nehéz, változatos, izgalmas, mindenki számára lenyûgözõ futás volt. Nem a bajnokságra sokszor jellemzõ, lassú tempó volt, hanem a versenyszám idõeredménye is kimagasló teljesítménnyel párosult a gyõzelemhez. Zsanettõl a verseny legelején ketten nagyon elfutottak, és komoly elõnyre tettek szert. Rendkívüli hideg fej, és kimagasló taktikai érzés kellett ahhoz, hogy Zsanett a versenyre felépített taktikáját meg tudja õrizni ebben a helyzetben is. Nagyon kellett bíznia magában, hogy érzelmei ne ragadják el. Fokozatosan dolgozta le hátrányát, és egy rendkívül izgalmas hajrában, kiváló idõvel, Magyar Bajnokként ért a célba. Zsanett folytatta egész évi, kimagasló teljesítményét.

Pernesz Zsófia amióta a BEAC-hoz került hihetetlenül javulnak eredményei, és ezen a bajnokságon befutotta magát a magyar élmezõny legjobbjai közé. További fejlõdése számomra egyértelmûen meggyõz arról, hogy kimagasló évek elé néz pályafutása.

Balog Evelin nagyon fiatal versenyzõnk, már számtalan Országos Bajnoki címet szerzett a bajnokságokon, most már megérett az idõ arra, hogy a felnõtt versenyzõkkel felvegye a küzdelmet. Evelin ragyogó versenyzõi képességeit kamatoztatva nagyon okos futással, hatodikként ért a célba, amely igazán dicséretre méltó eredmény.

A Nõi 800 méteres síkfutás selejtezõibõl mind a három futónõnk döntõbe került.

Nõi 800 méteres síkfutás – 2. helyezett Kenesei Zsanett
                                              4. helyezett Pernesz Zsófia – egyéni csúcs
                                              5. helyezett Perjés Fanni
Az 1500 méteres síkfutás után a 800 méteren újból három kiváló atléta végzett az elsõ hat között. A 800 méteres síkfutás mezõnye nagyon tömör, ezen a versenyszámon több versenyzõ is bajnoki címre számíthatott. Nagy verseny keretén belül Zsanett óriási küzdelem után ezüstérmesként érkezett a célba.

Pernesz Zsófia élete legjobb futásával, egyéni csúccsal negyedikként, remek teljesítményt nyújtott. Az elsõ métertõl kezdve hihetetlen elszántsággal vetette magát a küzdelembe. Nagy futás volt, amit soha nem fogunk elfelejteni.

Perjés Fanni kiváló adottságokkal rendelkezõ futónõnk ezúttal sajnos nagyon lassan kezdett, és ennek következtében most nem tudott egyéni csúcsot futni, azonban ez benne van, ami még az idei versenyeken biztos, hogy ki fog jönni. Ötödik helyezése nagyon szép teljesítmény.

Nõi 400 méteres síkfutás – 6. helyezett Szél Gyöngyi
Gyöngyi édesapja Szél István a BEAC kiváló 400 méteres atlétája volt, külön öröm számunkra, hogy amióta edzõt váltott Fülöp Péter személyében (elõzõ edzõje Németh Ilona volt), eredményei folyamatosan javulnak, egyéni csúcsokat fut, és a mostani teljesítménye remek szereplés. Mindig örülünk annak, ha egy volt BEAC-os atléta gyermeke szülei nyomdokába lép. Gratulálunk Gyöngyi, további sok sikert kívánva.

Férfi 3000 méteres akadályfutás – 2. helyezett Dani Áron
Áron évrõl-évre bizonyítja eredményeivel rendkívüli tehetségét, kiváló versenyzõi adottságait, valamint kevés emberre jellemzõ, elképesztõ küzdeni tudását. A tavalyi év bajnoka, ebben az esztendõben is az egyik esélyese volt Minczér Albert mellett a bajnoki cím megszerzésére. Talán a bajnokság egyik legizgalmasabb versenyét láthattuk, ahol öldöklõ küzdelem zajlott szinte az egész verseny folyamán. A kilométerek leküzdése csak fokozta az izgalmakat. A döntés az utolsó 200 méterre maradt, ahol Minczér Albert elfutott, és gyõzelmet aratott. Áron másodikként érkezett a célba. Ez egy nagyon nemes verseny volt, ahol egyáltalán nem volt szégyen vereséget szenvedni egy többszörös olimpikontól, aki nagy tapasztalatot szerzett hosszú pályafutása alatt. Áron hõsiesen futva mindent kiadva magából újból bizonyította, hogy nagy jövõ elõtt áll a következõ években. A sport attól is szép, hogy nem minden alkalommal lehet gyõztesen elhagyni a pályát még akkor sem, ha mindent megtesz érte. Tiszteletünk és megbecsülésünk Áronnak ugyanúgy szól, mint a bajnoknak. Õ már tudja, mit jelent felnõtt bajnoknak lenni, és lesz is még.

Férfi 5000 méteres síkfutás – 4. helyezett Csere Gáspár – egyéni csúcs
Gazsi eddigi pályafutása során évrõl-évre elkápráztat minket tehetségével, szorgalmával, atlétika iránti szeretetével, emberi tulajdonságaival. Megszámlálhatatlan sikereket ért el a fél maratoni távon, utcai futóversenyeken. Maraton futásra készül, ahol rendkívüli lehetõségei vannak a kimagasló eredmények elérésére. Természetesen Gazsi már a pályaversenyeken ötezer és tízezer méteren már sokszor bizonyította, hogy ott van a közvetlen magyar élmezõny elején. Mostani 5000 méteres futása szemet gyönyörködtetõ volt, légies könnyedséggel szinte a súlytalanság állapotába repülte végig a távot, nagy egyéni csúcsot elérve. Gazsi gratulálunk, és további erõt kívánunk az elõtted álló nagy feladatokra.

4x400 méteres Nõi váltófutás – Szél Gyöngyi, Pernesz Zsófia, Perjés Fanni, Kenesei Zsanett – 4. helyezettek
A váltófutás mindig nagyon érdekes versenyszám, ahol sok váltó áll rajthoz. Csapatunk tagjai a 800 méteres síkfutás után, kivéve Szél Gyöngyi álltak a rajthoz. Csodálatos versenyt futottak, életükben elõször 4 percen belül került a váltó, nagy egyéni csúccsal 3 perc 57 másodperccel negyedikként fejezték be a versenyt. Végre újból van a BEAC nõi csapatának kiváló váltója. Jó érzés szorítani a lányoknak.

Nõi magasugrás – Pásztor Mercédesz 6. helyezett
Mercédesz nagyon nehéz idõszakon van túl, sérülések és betegségek miatt, ezen túljutva kezdi visszanyerni régi önmagát. Sajnos ezen a versenyen a szerencse is elpártolt tõle, mert 178 cm-es magasságon már átjutva, a vádlija súrolta a lécet, amely kis gondolkodás után leesett. A sport az igazságos, mert a kimaradt edzéseket nem lehet egyik napról a másikra pótolni. Mercédesz alkata, és tehetsége ebbõl a mostani elég nehéz helyzetbõl kihozza, és még rengeteg szép eredményt tartogat mindenki számára.

Férfi 800 méteres síkfutás – Göllény Zsombor egyéni csúcs
Fiatal versenyzõként, még IFI korú, elsõ Felnõtt Országos Bajnokságán elõször futott 2 percen belül. Zsombor kezd beleerõsödni a 800 méterbe, további kitartással, elhivatottsággal eredményei tovább fognak javulni, gratulálunk.

Fantasztikus bajnokságot zártunk, köszönet edzõinknek, versenyzõinknek,

Hajrá BEAC!


Gerendási István
Szakosztály Elnök