Kimagaslóan szerepeltek a BEAC atlétái a
119. Felnőtt Országos Magyar Bajnokságon
Kenesei Zsanett Országos Bajnok, valamint ezüstérmes,
Dani Áron ezüstérmes

 

 

 


A Magyar Bajnokság minden évben a „Királynő ünnepe”, ahol a versenyzők számot adnak arról, miképpen sikerült egész évben felkészülni a legfontosabb hazai versenyre. Amennyiben valaki hibázik, egy évet kell újból edzeni ahhoz, hogy ki tudja javítani eredményét, és céljait elérje. Az idei Bajnokságon a BEAC versenyzői közül mindenki kiválóan szerepelt, és úgy léptek az új székesfehérvári pályára, mint római korban a gladiátorok, akik az életükért harcoltak. Igazi BEAC-os szívű, ragyogóan felkészült, minden idegszálukkal a legjobb eredményre törekvő atlétaként képviselték méltóképpen szeretett 116 éves Atlétikai Szakosztályunkat. Szemükben égett a tűz, hihetetlen elszántság uralkodott minden mozdulatukban. Meggyőződésem, hogy nem csak magukért vívtak hősies küzdelmeket, hanem edzőjükért, akiknek ugyanolyan nagy szerepük van a sikerekben, mint saját maguknak. A 2014. évi Országos Bajnokság kimagaslóan méltó volt az elmúlt több, mint 100 év sikeres hagyományaihoz. Ezekre a kiváló eredményekre nyugodtan lehet építkezni az elkövetkezendő években is. Természetesen a mostani siker megnyugvást nem adhat senkinek, mert jönnek az újabb feladatok, próbatételek, és az elért eredmények köteleznek mindenkit. Mindenkinek szeretnénk köszönetet mondani ezért a nem mindennapi sikerekért, és további jó munkát kívánunk.
Női 1500 méteres síkfutás- Országos Bajnok Kenesei Zsanett
                                                        5. helyezett Pernesz Zsófia
                                                        6. helyezett Balog Evelin
Nem tudjuk az idejét, hogy a Felnőtt Országos Bajnokságon egy egyesületből 3 futónő úgy végez az első hatban, hogy közben Országos Bajnoki címet is szerzünk. Ez egy nagyon nehéz, változatos, izgalmas, mindenki számára lenyűgöző futás volt. Nem a bajnokságra sokszor jellemző, lassú tempó volt, hanem a versenyszám időeredménye is kimagasló teljesítménnyel párosult a győzelemhez. Zsanettől a verseny legelején ketten nagyon elfutottak, és komoly előnyre tettek szert. Rendkívüli hideg fej, és kimagasló taktikai érzés kellett ahhoz, hogy Zsanett a versenyre felépített taktikáját meg tudja őrizni ebben a helyzetben is. Nagyon kellett bíznia magában, hogy érzelmei ne ragadják el. Fokozatosan dolgozta le hátrányát, és egy rendkívül izgalmas hajrában, kiváló idővel, Magyar Bajnokként ért a célba. Zsanett folytatta egész évi, kimagasló teljesítményét.

Pernesz Zsófia amióta a BEAC-hoz került hihetetlenül javulnak eredményei, és ezen a bajnokságon befutotta magát a magyar élmezőny legjobbjai közé. További fejlődése számomra egyértelműen meggyőz arról, hogy kimagasló évek elé néz pályafutása.

Balog Evelin nagyon fiatal versenyzőnk, már számtalan Országos Bajnoki címet szerzett a bajnokságokon, most már megérett az idő arra, hogy a felnőtt versenyzőkkel felvegye a küzdelmet. Evelin ragyogó versenyzői képességeit kamatoztatva nagyon okos futással, hatodikként ért a célba, amely igazán dicséretre méltó eredmény.

A Női 800 méteres síkfutás selejtezőiből mind a három futónőnk döntőbe került.

Női 800 méteres síkfutás – 2. helyezett Kenesei Zsanett
                                              4. helyezett Pernesz Zsófia – egyéni csúcs
                                              5. helyezett Perjés Fanni
Az 1500 méteres síkfutás után a 800 méteren újból három kiváló atléta végzett az első hat között. A 800 méteres síkfutás mezőnye nagyon tömör, ezen a versenyszámon több versenyző is bajnoki címre számíthatott. Nagy verseny keretén belül Zsanett óriási küzdelem után ezüstérmesként érkezett a célba.

Pernesz Zsófia élete legjobb futásával, egyéni csúccsal negyedikként, remek teljesítményt nyújtott. Az első métertől kezdve hihetetlen elszántsággal vetette magát a küzdelembe. Nagy futás volt, amit soha nem fogunk elfelejteni.

Perjés Fanni kiváló adottságokkal rendelkező futónőnk ezúttal sajnos nagyon lassan kezdett, és ennek következtében most nem tudott egyéni csúcsot futni, azonban ez benne van, ami még az idei versenyeken biztos, hogy ki fog jönni. Ötödik helyezése nagyon szép teljesítmény.

Női 400 méteres síkfutás – 6. helyezett Szél Gyöngyi
Gyöngyi édesapja Szél István a BEAC kiváló 400 méteres atlétája volt, külön öröm számunkra, hogy amióta edzőt váltott Fülöp Péter személyében (előző edzője Németh Ilona volt), eredményei folyamatosan javulnak, egyéni csúcsokat fut, és a mostani teljesítménye remek szereplés. Mindig örülünk annak, ha egy volt BEAC-os atléta gyermeke szülei nyomdokába lép. Gratulálunk Gyöngyi, további sok sikert kívánva.

Férfi 3000 méteres akadályfutás – 2. helyezett Dani Áron
Áron évről-évre bizonyítja eredményeivel rendkívüli tehetségét, kiváló versenyzői adottságait, valamint kevés emberre jellemző, elképesztő küzdeni tudását. A tavalyi év bajnoka, ebben az esztendőben is az egyik esélyese volt Minczér Albert mellett a bajnoki cím megszerzésére. Talán a bajnokság egyik legizgalmasabb versenyét láthattuk, ahol öldöklő küzdelem zajlott szinte az egész verseny folyamán. A kilométerek leküzdése csak fokozta az izgalmakat. A döntés az utolsó 200 méterre maradt, ahol Minczér Albert elfutott, és győzelmet aratott. Áron másodikként érkezett a célba. Ez egy nagyon nemes verseny volt, ahol egyáltalán nem volt szégyen vereséget szenvedni egy többszörös olimpikontól, aki nagy tapasztalatot szerzett hosszú pályafutása alatt. Áron hősiesen futva mindent kiadva magából újból bizonyította, hogy nagy jövő előtt áll a következő években. A sport attól is szép, hogy nem minden alkalommal lehet győztesen elhagyni a pályát még akkor sem, ha mindent megtesz érte. Tiszteletünk és megbecsülésünk Áronnak ugyanúgy szól, mint a bajnoknak. Ő már tudja, mit jelent felnőtt bajnoknak lenni, és lesz is még.

Férfi 5000 méteres síkfutás – 4. helyezett Csere Gáspár – egyéni csúcs
Gazsi eddigi pályafutása során évről-évre elkápráztat minket tehetségével, szorgalmával, atlétika iránti szeretetével, emberi tulajdonságaival. Megszámlálhatatlan sikereket ért el a fél maratoni távon, utcai futóversenyeken. Maraton futásra készül, ahol rendkívüli lehetőségei vannak a kimagasló eredmények elérésére. Természetesen Gazsi már a pályaversenyeken ötezer és tízezer méteren már sokszor bizonyította, hogy ott van a közvetlen magyar élmezőny elején. Mostani 5000 méteres futása szemet gyönyörködtető volt, légies könnyedséggel szinte a súlytalanság állapotába repülte végig a távot, nagy egyéni csúcsot elérve. Gazsi gratulálunk, és további erőt kívánunk az előtted álló nagy feladatokra.

4x400 méteres Női váltófutás – Szél Gyöngyi, Pernesz Zsófia, Perjés Fanni, Kenesei Zsanett – 4. helyezettek
A váltófutás mindig nagyon érdekes versenyszám, ahol sok váltó áll rajthoz. Csapatunk tagjai a 800 méteres síkfutás után, kivéve Szél Gyöngyi álltak a rajthoz. Csodálatos versenyt futottak, életükben először 4 percen belül került a váltó, nagy egyéni csúccsal 3 perc 57 másodperccel negyedikként fejezték be a versenyt. Végre újból van a BEAC női csapatának kiváló váltója. Jó érzés szorítani a lányoknak.

Női magasugrás – Pásztor Mercédesz 6. helyezett
Mercédesz nagyon nehéz időszakon van túl, sérülések és betegségek miatt, ezen túljutva kezdi visszanyerni régi önmagát. Sajnos ezen a versenyen a szerencse is elpártolt tőle, mert 178 cm-es magasságon már átjutva, a vádlija súrolta a lécet, amely kis gondolkodás után leesett. A sport az igazságos, mert a kimaradt edzéseket nem lehet egyik napról a másikra pótolni. Mercédesz alkata, és tehetsége ebből a mostani elég nehéz helyzetből kihozza, és még rengeteg szép eredményt tartogat mindenki számára.

Férfi 800 méteres síkfutás – Göllény Zsombor egyéni csúcs
Fiatal versenyzőként, még IFI korú, első Felnőtt Országos Bajnokságán először futott 2 percen belül. Zsombor kezd beleerősödni a 800 méterbe, további kitartással, elhivatottsággal eredményei tovább fognak javulni, gratulálunk.

Fantasztikus bajnokságot zártunk, köszönet edzőinknek, versenyzőinknek,

Hajrá BEAC!


Gerendási István
Szakosztály Elnök