Kenesei Zsanett 800, és 1500 méteren győzelmet aratott,
Pásztor Mercédesz magasugrásban, Dani Áron 3000 méter akadályon ezüstérmes Csere Gáspár 5000 méteren bronzérmes
Magyar Szuperliga döntő - Debrecen

 

 

 


A Magyar Atlétikai Szövetség ebben az esztendőben útjára indított egy verseny sorozatot, amely a Szuperliga nevet kapta, és a több versenyből álló sorozat végén minden szám legjobb nyolc, legtöbb pontot gyűjtött versenyzője jutott be a Debreceni döntőbe. A MASZ részéről mindenféleképpen jó kezdeményezésnek bizonyult e verseny sorozat elindítása. Reméljük ennek folytatása lesz, és még hosszú éveken keresztül tehetnek bizonyságot arról atlétáink, hogy a magyar atlétikát nem szabad leírni, hiszen ez a mostani verseny sorozat is bizonyította, hogy vannak fiatal tehetségeink is, akiket, ha kellőképpen megbecsülünk, segítünk, és támogatunk, ők is érhetnek el olyan eredményeket, mint a magyar atlétika mindenkori legnagyobbjai. Egy újonnan induló versenyt megnyerni, az egy különleges feladat, egy új érzés, egy újabb cél megvalósításának lehetősége. Nagyon jó versenyeket láthattunk, amelyeknek a BEAC-os versenyzők is kiemelkedő részesei voltak. Négy versenyzőnek sikerült dupláznia, köztük Kenesei Zsanett két győzelme, természetesen a mi BEAC-os szívünknek a legkedvesebb. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy versenyszám legjobb hat futója között három BEAC-os lány legyen, ami most bekövetkezett, ráadásul úgy, hogy mindkét számot Zsanett nyerte. 800 méteren Pernesz Zsófia ötödik, Perjés Fanni hatodik. 1500 méteren Pernesz Zsófi negyedik, Balog Evelin ötödik. Női magasugrásban két versenyzőnk is szerepelt a döntőben, ahol Pásztor Mercédesz második, Gergely Hajnalka negyedik helyen végzett. Minden döntőbe jutott versenyzőnk az elismerés legmagasabb fokát érdemli, hiszen helyezéseik, vannak akiknek egyéni csúcsaik, győzelmeik, dobogós helyezéseik beragyogták Debrecen egét.
Női 1500 méteres síkfutás- Szuperliga győztes Kenesei Zsanett
                                                                4. helyezett Pernesz Zsófia
                                                                5. helyezett Balog Evelin

Kenesei Zsanett hosszú évek óta a hazai versenyeknek mindig az egyik legesélyesebb indulója. Ő azon versenyzők közé tartozik, aki az esélyeket valóra váltja, mindig megbirkózik az esélyesség terhével, és természetesen avval is, hogy mindenki az elsőt szeretné megverni. Számtalan alkalommal méltattam Zsanett képességeit, amelyet persze mindig el kell mondani, mint ahogy Ő is minden versenyen a győzelemre törekszik. Zsanett, ez a teljesítmény 800, és 1500 méteren minden elismerést megérdemel. Tiszta szívből gratulálok, további sok sikert kívánva.
Pernesz Zsófia most is bizonyította, hogy a magyar középtávfutásban 800, és 1500 méteren befutotta magát a magyar élmezőnybe. Mostani két futása is meggyőző volt mindannyiunk számára, fejlődése töretlen, további szép jövő előtt áll.
Balog Evelin a mai magyar fiatal középtávfutó versenyzői közül a saját korosztályában már többször bizonyította Országos bajnoki címeivel kiemelkedő tehetségét. Ezen a versenyen a felnőtt mezőnyben, remek futásával ötödikként ért a célba, amely kiváló teljesítmény.

Női 800 méteres síkfutás – Szuperliga győztes Kenesei Zsanett
                                                               5. helyezett Pernesz Zsófia
                                                               6. helyezett Perjés Fanni

Perjés Fanni ezen a versenyen is bebizonyította, hogy ott van 800 méteren a legjobb magyar futók között. Mostani futása a táv elejétől végéig jó tempóban történt, nagyon szoros befutó volt, ahol már nagyon apró különbségek döntöttek a helyezésekről. Az előtte álló újabb feladatok további lehetőségeket adnak sport pályafutása kiteljesedéséhez.

Férfi 3000 méteres akadályfutás – ezüstérmes Dani Áron
Az elmúlt két esztendőben a 3000 méteres akadályfutás a versenyek egyik legérdekesebb, legkiélezettebb küzdelmeit hozza a két legjobb magyar versenyző Dani Áron, és Minczér Albert között. Ezen a Szuperliga döntőn sem volt másképp. A verseny kezdetétől fogva e két versenyző külön öldöklő párharca volt, hogy ki lesz a győztes. Ez csak az utolsó pillanatban derült ki, hiszen a verseny egyetlen szakaszában sem tudták egymást felőrölni. Az utolsó akadályról leérkezve sem dőlt el a verseny. Végül is a néző számára talán soha nem kerül megfejtésre, hogy ez a minimális különbség miért az egyik számára hozott győzelmet, és miért nem a másik nyert. Természetesen az edző és versenyző pontosan tudta a verseny közben, hogy az a minimális hiba győzelembe kerülhet. Azonban ne hibáról beszéljünk, mert ez minden futásnál, mindenkinél előfordulhat. Inkább arról beszéljünk, hogy Dani Áron rendkívüli tehetséggel, kiváló versenyzői erényekkel, ritkán tapasztalható küzdeni tudással már nemzetközi szinten is megmutatta korosztályában, hogy ott van Európa legjobbjai között. Másnap ilyen 3000 méteres teljesítménnyel, ami élete második legjobb időeredménye volt, szenzációs futást produkált 5000 méteren, ahol egyéni csúccsal a magyarok közül a harmadik helyen végzett, egyébként negyedik lett. Két felejthetetlen futása mindenki számára gyönyörködtető volt.

Férfi 5000 méteres síkfutás – 3. helyezett Csere Gáspár
                                                  4. helyezett Dani Áron

A Szuperliga 5000 méteres síkfutás döntőjébe két BEAC-os atléta is képviselte magát. Mindketten nagy egyéni csúcsot futva ragyogó helyezéseket értek el. Dani Áron eredményét az előbbiekben már ismertettem.
Csere Gáspár futását nézni egyszerűen lenyűgöző érzés volt. Annyira könnyedén, légiesen futott, hogy minden nézőnek vonzotta a tekintetét magabiztos, erőtől duzzadó futása. Csodálatos képességekkel, adottsággal, szorgalommal megáldott olyan nagy tudású, szerény versenyzőről van szó, aki pontosan tudja, mit szeretne elérni a futásban, és a nap 24 óráját ebben a szellemben éli nem csak a pályán, hanem azon kívül is. Eddigi félmaratoni kiemelkedő teljesítményei után 5000 méteren óriási egyéni csúccsal megérkezett a legjobb magyar ötezresek közé is. Nagy feladatok előtt áll, hiszen a maraton futásban szeretné bizonyítani, hogy tudatosan, évek alatt felépített edzés munkájával mire lehet képes. A magyarok közül a második helyen végzett, különben bronzérmet szerzett. Eddigi egész pályafutásához tiszta szívből gratulálunk.

Női magasugrás – ezüstérmes  Pásztor Mercédesz
                               4. helyezett Gergely Hajnalka
Pásztor Mercédesz számtalanszor bizonyította, hogy a magasugrásra született, amelyet eddigi eredményei fényesen bizonyítottak. Most is megmutatta, hogy a magyar élmezőny jeles képviselője. Nagyon bízunk abban, hogy az elkövetkezendő időszakban betegségek, és sérülések elkerülik, mert ebben az esetben még magasabbra ugorhat, mint ez idáig tette. Ragyogó teljesítményéhez őszintén gratulálunk.

Gergely Hajnalka korosztályában már többször bizonyította eredményeivel tehetségét, és szorgalmát. Mostani helyezésével ezen a versenyen a legjobb felnőttek közé is bekerült. További szép reményekre jogosító versenyző. Eredményéhez gratulálunk.
Természetesen a versenyzők edzők nélkül ilyen eredményeket nem tudnának elérni. Nagyon örülünk annak, hogy Jámbor József személyében egy olyan volt kitűnő magasugró az edzőnk, aki kiváló szakember, és az évek alatt kiépített egy magasugró csoportot, ahol tanítványai már több Országos Bajnoki címet szereztek. Eddigi munkájához, és a mostani sikerekhez gratulálunk, további sikereket kívánva.

Két örömteli napot töltöttünk Debrecenben, ahol a versenyzőket felkészítő edzők, és versenyzők közös munkájának köszönhetően elmondhatatlanul jó érzés volt BEAC-osnak lenni.

Gerendási István
Szakosztály elnök