Sorozatban hatodszor bajnok a BEAC 4 x 800 m-es női váltója
Három dobogós helyezés a Váltó OB-n

 

 

Furcsa, hogy 2014-ben ilyen későn, szeptemberben került megrendezésre ez a verseny. Pont ezért már nagyon vártam, hogy bebizonyíthassuk, hogy a BEAC-os lányok hatodszorra össze tudnak fogni a csapatért.

Szombaton pont elég korán érkeztünk meg a versenyre ahhoz, hogy szurkolni tudjunk még három csapatunknak, de sajnos a korábban kezdődő versenyekről lemaradtunk. Az első verseny amit láttunk, az az újonc leány 4x600m vége volt. Azt hiszem a középtávfutó lány utánpótlásunk miatt még nem kell aggódnom, mert Gizella, Alíz, Niki és Hédi minden próbát kiállt a csapatért, még fél szögessel futva is a második helyet szerezték meg! Jövőre remélem ez a malőr elmarad és az elemek helyett az ellenfélre tudnak majd koncentrálni a lányok. Őket követte fiú serüdlő 4x800m-es csapatunk, akik után a junior korú gyalogló lányoknak szurkoltunk. Bors Mercédesz, Benczik Viktória, Richter Dóra és Südi Anna nagyon szépen futották a 800 métert és ezzel bronzérmesek lettek. Legalább végre hasznosnak bizonyultak a gyaloglás melletti futó edzések.

Ezek után már csak a mi váltónk volt hátra. Egy rövid várakozás után mind a három lány megérkezett és felmentünk a lelátóra készülődni. Amíg Zsani a lassan hagyománnyá váló fonásainkon ügyeskedett, felraktuk a BEAC-os tetoválásainkat ami Zsófi meglepetése volt az utolsó pillanatban. A melegítés és a repülők is jól sikerültek, úgy éreztem megvan az összhang mind a négyünk között. Majd előtték a pisztolyt és a következő pillanatban már Evelintől kaptam a botot. Futás közben Imre bá' szavaira koncentráltam és felzárkóztam az előttem futóhoz. A megfelelő pillanatra vártam, amikor Zsanihoz értem, aki túlkiabált mindenkit, hogy lépjek ki, ezért elléptem az ellenfelemtől és nagyon drukkoltam, hogy előnyt szerezzek az utolsó métereken. Utánam Zsófi és Zsani egy gyors első körrel hozták be a botot, ami bizonyította, hogy 2014-ben 9:02-vel a BEAC volt a leggyorsabb 4x800-as női váltó.

Nagyon boldog vagyok, hogy hatodszorra is egy győztes BEAC-os váltó tagja lehettem, és remélem, hogy jövőre is kiálljuk a próbát! Összességében ez a 2014-ben másodszorra megrendezett Váltó Országos Bajnokság három érmet hozott a BEAC számára, ami mindnenképpen egy kiemelkedő eredmény és hatalmas felelősség is egyben. Számunkra, és az utánpótlás számára is, azt hiszem feladtuk a leckét!

Perjés Fanni

A dobogós helyezések mellett több szép helyezésnek is örülhettünk. A junior korosztályban indult, de zömmel ifjúsági korú versenyzőkből álló leány csapatunk Kókai Kata, Bíró Kincső, Baranyai Dorottya, Németh Nikolett összeállításban 4 x 400 m-en az 5. helyen, 4 x 100 m-en a 7. helyen ért célba.
A junior korú fiúk Böhm Patrik, Kovács Kristóf, Meskó Márk kiegészülve a középtávos Göllény Zsomborral a 4 x 400 méteren a 6. helyen végeztek.

Richter László