A GEAC-BEAC-IKARUS hármasa nem talált legyőzőre
Az első alkalommal kiírt új rendszerű Országos Bajnokságon, mindenkit megelőzve Országos Bajnok lett!

 

 

 

A régi rendszerű csapatbajnokság minden alkalommal óriási kihívást jelentett az atlétáknak, hiszen az egyéni sportágakban egy csapatért, az egyesületért, a szakosztályért, a versenyzőkért, edzőkért, együtt dobbant mindenki szíve. Hihetetlen erőt adott minden atlétának az egymásért való küzdelem, a közös siker elérése.
Már hónapokkal a verseny előtt elkezdődött az esélylatolgatás, hogy a BEAC hol fog végezni. Általában az élmezőnyben végeztünk, de a nagy egyesületeket, akik sokkal jobb körülmények között, pénzhiánya nélkül működtek, soha nem sikerült legyőzni. Ezeknek a csapatversenyeknek a hangulatát közel 40 év távlatában sem tudom elfelejteni, és ezen a bajnokságon újból felidéződtek a régi versenyek, csapattársak, és sajnos az azóta elhunyt, rendkívüli BEAC-os sportolók, akik már nem érhették meg ezt a mostani, tán semmihez nem hasonlítható hazai sikert. Erre Ők is nagyon büszkék lennének.
Ez az új rendszer talán még érdekesebbé tette ezt a formát, hiszen itt 3 egyesületnek kellett egymást megtalálni, megállapodni, és megbízni egymásban teljes mértékben. A felelősség még nagyobb volt, hiszen rajtunk kívül a másik 2 egyesület sorsa is ott volt mindannyiunk kezében.
Az a mese jutott eszembe, amikor egy szegény család legkisebb gyereke indul el vándorútra, és talán senki sem gondolja azt, hogy vándorlása során sikeres lesz, és királyfi válik belőle. A mesék azonban valósággá válhatnak, hiszen a nyerő hármas esetében is ez történt ezen a bajnokságon. Miért is mondom ezt? A GEAC, a mai napig nem rendelkezik rekortán pályával, ezért edzés körülményük egy napon sem hasonlítható össze a nagy egyesületekkel. A BEAC olyan atlétikai pályán edz, amelynek közepén jégcsarnok van, valamint a dobó számokat egyáltalán nem lehet gyakorolni, ezért nincs dobó atlétikánk.
Az elmúlt esztendőben szakosztályunk, hogy életben tudjon maradni, önálló jogi személyiséggé vált, miután egyesületünk mostohagyerekként kezelve minket, semmilyen támogatásban nem részesülünk. Harmadik csapattársunkra az IKARUS-ra most nagyon sokan irigyek az országban, hiszen csodálatos pályával rendelkeznek, kiváló kerületi polgármesterrel, aki az atlétika mellett, valamint az egészséges jövő nemzedéke mellé tette le voksát. Igen ám, de ez csak 2 éve van, előtte az IKARUS is ilyen nehéz helyzetben volt. A 3 csapat eredménye mindenféleképpen bizonyíték arra is, hogy nem mindig a legjobb körülmények között lévők győzedelmeskednek. Érdemes hinni, és csak ebben érdemes, az elvégzett munkában, kitartásban, és az őszinte edző-versenyző kapcsolatban. Az az igazi siker, amikor saját nevelésű gyerekekből lesznek Felnőtt Magyar Bajnokok, Válogatottak, sikeres atléták.
Három kis egyesület atlétái lettek a „Három királyok”, legyőzve az óriásokat. Az álom valósággá vált, de ahhoz, hogy legközelebb is győzni tudjunk, szerényen kell fogadnunk a sikert, hogy a következő évben is a dobogó tetején állhassunk. Köszönet, és gratuláció a GEAC, és IKARUS versenyzőinek, edzőinek, és természetesen a BEAC sikerében közreműködő csapatunk minden versenyzőjének, edzőjének, és szakosztály vezetésének.

A győztes BEAC csapatának tagjai a következők voltak:


Kenesei Zsanett     800, 1500 méter
Dani Áron                3000 méter akadály, és 5000 méter
Pernesz Zsófia        800,1500 méter
Balog Evelin           1500 méter
Perjés Fanni            800 méter
Széll Gyöngyi           400 méter
Südi Anna                10 km-es gyaloglás
Haála Villő                10 km-es gyaloglás
Pásztor Mercédesz  magasugrás
Pernesz Zsófia-Perjés Fanni-Széll Gyöngyi-Kenesei Zsanett   4x400-as váltó

Gerendási István
szakosztály elnök