Csere Gáspár felnőtt kategóriban ezüstérmes, Ferencz Katalin utánpótlás kategóriában Országos bajnok, felnőtteknél 6. helyezett
Félmaraton Országos Bajnokság 2014

 

 

 

Tizenháromezer futó vágott neki a félmaratoni egyéni, és csapat versenyén. Voltak, akik azzal a céllal álltak rajthoz, hogy javítsanak legjobb eredményeiken, vannak, akik először vágtak neki életük első félmaratonjának, és ott voltak a profik, akik a győzelemért jöttek, jó időket futva akartak mindenkit maguk mögé utasítani. Különböző célok, amelyek mind ugyanarról szóltak, a futás szeretetéről, a futás ünnepéről. Itt nem számított, hogy ki hány éves, sovány, vagy kövér, egy volt a lényeg, hogy mindenki tudásának megfelelően érezze a célba érkezés leírhatatlan mámorát. Nekünk BEAC-osoknak az igazolt versenyzők egyéni szereplése, csapataink, és először félmaratont teljesítő atlétáink sikere egyaránt fontos volt. A 21 km-es Országos Bajnokságon a felnőtteknél Csere Gáspár tudtuk, hogy Országos Bajnoki dobogóra fog állni. Két éve hatodik helyen végzett, tavaly negyedikként ért a célba, és az idei esztendőben a dobogó második fokára állhatott. Gazsi töretlenül fejlődik évről-évre tehetségének, szorgalmának, és elhivatottságának köszönhetően eljön az idő, amikor idehaza senki nem fogja legyőzni. Most is volt esélye a győzelemre, azonban győztes mindig csak egy lehet. Elismerve, és csodálva teljesítményét, további sok sikert kívánunk.

Ferencz Kata kiváló futással az utánpótlás kategóriában Országos Bajnoki címet szerzett, evvel növelve idei bajnoki címei számát, miután a pálya bajnokságon is győztes lett. A felnőttek között elért hatodik helyezésével bizonyította, hogy már a felnőttek között is számolni kell vele az elkövetkező időben egyre jobban. Kata tanulmányai mellett a sportban is kiemelkedőt alkot évről-évre fejlődve, egyre tudatosabban versenyezve. Hozzáállása kitűnő, futás iránti szeretete példát adhat sok embernek. Tiszta szívből gratulálunk eredményéhez.

Félmaraton váltó:

Göllény Zsombor-Danku Péter-Gedeon Zsolt a dobogó második fokára állhattak.
Három különböző korosztályú versenyző érte el ezt a kiváló eredményt, amely azt mutatja, hogy ezen a versenyen, amint az előbb említettem a korosztályok a csapatokban keveredhetnek, egyesítve az ifjonci évet, a rutinos tapasztaltságot, és az egymásért való küzdést. Csapatunk ebben az esztendőben is méltóként képviselte az előző évek csapatainak sikerét. Együtt, és külön-külön mindannyiuknak gratulálunk.

Turi Péter-Donkó Dávid-Végvári Ádám 5. helyen végeztek.
A nagyon fiatal versenyzőkből álló csapatunk kiváló teljesítményt nyújtott a verseny folyamán, ami azt jelenti, hogy a BEAC-os utánpótlás folyamatosan biztosítva van az elkövetkező évekre is.

Hargitai András élete első félmaratoni versenyét futva figyelemre méltó időeredményt ért el úgy, hogy nem rég kezdett el a futással megismerkedni. Amennyiben voltak kétségei, akkor azok ezen a versenyen eloszlottak, teljesítménye alapján egyértelműen mondhatom érdemes még jobban elmélyülni a futás rejtelmeiben. Tiszta szívből gratulálunk igazán jó teljesítményéhez. 

Zsiga Gitta kiváló női labdarugó játékvezető, aki nem olyan régen megkereste Szabó Imre edzőnket, hogy szeretne futó teljesítményén, és mozgásán fejleszteni, ezért kérte, hogy foglalkozzon vele. Elhivatottságára, és igényességére jellemző, hogy játékvezetői előre lépésének fontos részének tekinti futását. Ennek jegyében kezdte meg az edzéseket, amelynek eredményeként teljesítménye fokozatosan javult odáig eljutva, hogy az idén lefutotta a félmaratoni versenyt, ami igazán szép, említésre méltó teljesítmény. Elkötelezte magát a futás mellett is, amely most már nem csak nehézséget, hanem örömet, és sikert hoz számára. Játékvezetői pályafutásához is kívánunk nagyon sok kitartást, és további sok sikert.

Gerendási István
szakosztály elnök