Ferenc Katalin és a férfi csapat ezüstérmes a 10 km-es utcai bajnokságon

 

A BEAC egész évi kiemelkedő szereplését követték atlétáink ezen a bajnokságon is. Ritkán fordul elő egy szakosztály életében, hogy az idény kezdetétől az idény végéig az atléták kirobbanó formában szerepeljenek. Erre csak a legelszántabb, legkitartóbb atléták képesek, akik szép számmal vannak közöttünk.

Csere Gáspár – Fantasztikus év van mögötte, amit ezen a versenyen is bizonyított, miután 10 km-en életében először futott 30 percen belül, így egyéni csúccsal negyedikként érkezett célba. Lassan már nem tudok dicsérő jelzőket írni, mert róla csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Ez az év még nem fejeződött be számára, nagy kihívás előtt áll, mert a legközelebbi versenye az maratoni távon kerül megrendezésre. Meggyőződésem, hogy itt is remekül fog helyt állni elkezdve igazi maratoni karrierjét, amihez nagyon sok sikert kívánunk.

Farkas Dáriusz – a napokban került a BEAC Atlétikai Szakosztályához, aminek rendkívül örülünk, miután egy kiváló, nagy tehetségű atlétáról van szó, aki szerénységével, és elhivatottságával már rég kivívta népszerűségét atlétáink körében. Ezen a versenyen kiváló futással hatodikként ért célba.

Borsányi Dániel – Triatlonos versenyző, egy pár hónapja végzi futó edzéseit szakosztályunknál. Ő is egy nagyon elszánt, kiváló adottságokkal rendelkező, tehetséges sportoló, akinek futó eredményei is folyamatosan fejlődnek, ezt ezen a versenyen is bizonyította.
Három atlétánk kiemelkedő teljesítményének köszönhetően csapatban az Országos Bajnokságon ezüstérmesek lettek.

Ferenc Kata – Ez az esztendő eddigi pályafutása legnagyobb éve, egyéni csúcsok, Országos Bajnoki címek követték egymást, beérett annak a sok éves munkának a gyümölcse, amit Kata az atlétikáért tett. Ezen a versenyen az U23-as korosztályban egyéni csúccsal 36 perc 30 másodperccel ezüstérmes lett. Az abszolút kategóriában hatodik helyezésével is maradandót alkotott. Egész évi teljesítményéhez tiszta szívből gratulálunk.

A BEAC II. számú fiú csapata Danku Péter, Hargitai András, Gedeon Zsolt is jól teljesített.

Október 5.-in került megrendezésre a NATO futás, ahol évek óta egyre több résztvevő, felkészült futók vesznek részt. Ebben az erős mezőnyben 10 km-es csapatunk Gedeon Zsolt, Danku Péter első helyen végzett, amihez gratulálunk.

 

Gerendási István
szakosztály elnök