Taroltunk a II. Mahunka Futáson

 

A BEAC szép számmal képviseltette magát idén is az albertfalvi Szent Mihály Búcsúhoz kapcsolódó Mahunka Futáson, amelyet idén a XI. kerületi önkormányzat szervezett. A legtöbben az ifjúsági korosztályban indultak szakosztályunkból, de néhány gyerek és felnőtt is elindult a dobogós helyezésekért.

Ami a szervezést illeti, idén a marketing nem sikerült valami fényesre, ezért kevesebb induló volt, mint tavaly. A lebonyolítás azonban idén is profi volt. A „nagy” távot 4,2 km-re növelték, ami még mindig nem teljesíthetetlen a kocogók számára sem, de azért már megizzasztott mindenkit. Általános iskola felső tagozata és a középiskolások számára 2800 m, az alsósok számára 1400 m, a legkisebbeknek pedig 300 m volt a teljesítendő táv.

A legnagyobb izgalommal a középiskolások versenyét vártuk, itt volt a legerősebb a mezőny (a sok-sok BEAC-os miatt, de a házi verseny is tud izgalmas lenni). Nagyon kihajtották magukat, felemelő volt látni egymás után befutni az atlétákat E betűs pólóban, miközben a többiek utcahosszal lemaradtak mögöttük. Mind a lányok, mind a fiúk versenyében csak BEAC-os állhatott a dobogóra.

Jómagam a felnőtt futamban voltam érdekelt Végvári Ádámmal együtt, akire nyugodtan támaszkodhattam mint bevált nyúlra. Szükségem is volt rá, mivel a futóórámat otthon hagytam és bár kaptam egyet kölcsön, az sajnos 0,11 mp-et mért a teljes távon (duplán nyomtam a rajtnál a start/stop gombot:-/) Szintén itt indult Balogh Evelin is, aki a szokásos drukkban töltötte a verseny előtti félórát (na jó, kíméletes leszek és ezt nem részletezem).

A rajt után azonnal az élre tört Kuncz Gábor, a MAC atlétája, őt követte Evelin, aztán mi következtünk az Ádámmal. Ádám szerintem kicsit erős tempót diktált az elején (picivel 4 percen belüli tempóban egyeztünk meg, de biztos volt 3:30-as), nem is voltam hajlandó követni. De aztán beálltunk egy futható tempóra, sőt, a táv kétharmadánál úgy is tűnt, hogy lemarad tőlem. Azért amikor a Bükköny utcába befordultunk, magára talált és elhúzott. A Fonyód utcánál egy rendőr beszólt, hogy „az a lány” (Evelin) hogyhogy megelőzött minket? Nem álltam meg mesélni neki Evelin országos bajnoki címeiről, mert reméltem, hogy az Ádámot még behozhatom és egyébként sem éreztem szégyennek, hogy gyorsabb nálam. A győztes Kuncz Gábor lett 13:43-as idővel, én végül harmadikként estem be a célba, úgyhogy az Ádámnak nem kellett szégyenkeznie, nem tudtam megelőzni.

A száraz tények:
II. korcsoport (3–4. oszt.)
Leány:
I. Jánosi Virág
III. Donkó Eszter
Fiú:
II. Donkó Csaba
III. Wimmer Máté

III. korcsoport (5–6 oszt.)
Leány:
I. Vári Diána

IV. korcsoport (7–8. oszt.)
Leány:
I. Heffner Hédi
II. Pardi Aliz

V. korcsoport (középiskolások)
Leány:
I. Jánosi Lilla
II. Görgényi Anna
III. Tamics Janka

Fiú:
I. Göllény Zsombor
II. Donkó Dávid
III. Pap Zsombor

VI. korcsoport (felnőttek 40>)
Nők
I. Balogh Evelin (14:56)
III. Nagy Krisztina 19:20

Férfiak:
II. Végvári Ádám (15:20)
III. Erdős Attila (15:26)

Erdős Attila