Megkezdődött a 2015-ös Atlétikai Szezon kiemelkedő BEAC-os eredményekkel szabadtéren és fedett pályán egyaránt

 

 

2015. február 7-én rendezték meg Debrecenben az Oxigén Kupát.
Hajdú Anna egyéni, és egyben pálya csúccsal nyerte meg a 10 km-es versenyt. Ragyogó teljesítményt nyújtva pár hónap alatt, amióta a BEAC-hoz került, edzés munkájával, szorgalmával, elhivatottságával megalapozta mostani eredményét. Nagyon jó szellemiségű versenyzőről van szó, aki tudatosan építi sport karrierjét, és tanulmányait. További kiváló eredményeket fog elérni az elkövetkezendő időszakban is. Győzelméhez egyéni, és pálya csúcsához tiszta szívből gratulálunk.

Kenesei Zsanett 1500 méteren erős ellenfelekkel szemben újabb győzelmet aratott. A mezőny tagja volt Tóth Lili Anna, az Ifjúsági Olimpia bronzérmes atlétája, valamint egy Horvátországból érkezett futónő is. Zsanett évek óta a 800, és 1500 méteres síkfutás kiemelkedő képességű versenyzője, aki megszámlálhatatlan Országos Bajnoki címmel rendelkezik, sokszoros Válogatott atléta, világversenyek résztvevője. Természetesen idehaza mindenki Őt szeretné megverni, hiszen a Bajnokot legyőzni minden versenyző vágya. Ezen a versenyen újból legyőzött mindenkit, és jó teljesítménnyel haladt át elsőként a célon. Nem könnyű teher mindig a győzelem tudatában futni, azonban Zsanett kiváló képességei minden téren nehéz feladat elé állítja a versenyzőket, akik le szeretnék Őt győzni. Ragyogó kezdés volt, aminek várjuk folytatását az idény további versenyein.

Dani Áron a 3000 méteres síkfutásnak nagy mezőnye volt, amelyben két BEAC-os atléta egymás között döntötte el az első két hely sorsát kiváló időeredménnyel. Áron rendkívüli versenyzői erényeit ezen a versenyen is tökéletesen megvalósította. Kiváló taktikai érzékkel versenyzett, erejét beosztva a táv utolsó harmadán kezdte el a felzárkózást, és mindenkit megelőzve elsőként haladt át a célon. Síkon, és akadályon egyaránt kiváló eredményei vannak, most is egyéni csúcs közelben futott. Az év során további kiváló eredményeket fog elérni eddigi pályafutásához hasonlóan, vagy még jobbat.

Farkas Dáriusz a 3000 méteres verseny másik BEAC-os résztvevője egyszerűen lenyűgöző, bátor futásával felvállalva a nagy iramot, és a vezetés veszélyeit, óriási egyéni csúccsal legjobb fedett pályás eredményén 16 másodpercet javítva másodikként érkezett be. Véleményem szerint a második hely most győzelmet jelentett saját maga, és a mi számunkra egyaránt. Nem olyan rég került szakosztályunkhoz, az Ő személye tudtuk, már a kezdet kezdetén pontosan beleillik abba a BEAC-os szellemiségbe, amit 117 éve atlétáink képviselnek. Szerénysége, tehetsége, az atlétika iránti elhivatottsága kiváló eredmények felé fogják repíteni az elkövetkezendő időszakban is. Dani Áronnal a pályán ellenfelek, de olyanok, akik tisztelik egymás eredményeit, és barátként élnek a mindennapokban, valamint az edzéseken is önzetlenül segítik egymást. Köszönjük Dáriusz azt a sport teljesítményt, amit hozzá tettél a BEAC eredményeihez.

Perjés Fanni és Pernesz Zsófia a női 800 méteres versenynek is két BEAC-os résztvevője volt, ahol a második-harmadik helyen végeztek. Az első kör sajnos nagyon lassú volt, a második kört viszont kitűnően megfutották, így értek el jó időeredményt. Mindkét versenyzőnk az év folyamán egyéni csúcsaikkal fogják bizonyítani évről évre való folyamatos fejlődésüket.

Gerendási István
szakosztály elnök