Fedett pályás Atlétikai Országos Bajnokság

 

Az idei évi Felnőtt Fedett pályás Országos Bajnokságon a BEAC atlétái az előző évekhez hasonlóan kiváló eredményeket értek el. Évről évre növekszik azon versenyzőink száma, akik ott vannak a Magyar atlétika legjobbjai között, vagy a legjobbak. Kiváló felkészülésüknek, tehetségüknek, szorgalmuknak, elhivatottságuknak, valamint kiváló edzőiknek köszönhetően vezetett az út a bajnokság sikereihez. Leírhatatlanul jó érzés volt a BEAC-os családunk sikereiben osztozva együtt örülni ezekért a nem mindennapi atlétákért.

Kenesei ZsanettHosszú évek óta a magyar középtávfutás legkiemelkedőbb alakjai közé tartozik. Sokszoros Országos Bajnok, Válogatott atléta. Természetesen mindenki a legjobbat szeretné legyőzni. Zsanettnak minden versenyen úgy kell rajthoz állni, hogy ne nyomassza ez a teher, amellyel nem könnyű megbirkózni. Tehetségének, kiváló versenyzői adottságainak, csodálatos tiszta fejének, valamint küzdeni tudásának köszönhetően ezen a bajnokságon is sikeresen oldotta meg 800, és 1500 méteren egyaránt feladatát.  Élmény volt nézőként is szemlélni könnyed, légies futását, valamint ellenmondást nem tűrő hosszú hajráját 800 méteren, ahol újabb bajnoki címet szerzett. Ő az a versenyző, aki a sikereket megfelelő helyén kezeli, ebből is erőt merítve a további nagy feladatok felé. Nem mindennapi sikeréhez legmagasabb szintű gratulációnkat szeretnénk kifejezni.

Pernesz Zsófia Életében először állhatott fel a felnőtt bajnoki dobogó harmadik fokára az 1500 méteres síkfutásban. Zsófi a BEAC-hoz kerülése óta folyamatosan fejlődik, és egyre nagyobb sikereket ér el. Egy olyan kiváló atlétáról van szó, aki elhivatottságával, tehetségével, kitartó munkájával egyre előrébb jut, és már közvetlenül ott van az élvonalban. Meggyőződésem, hogy ez a mostani bronzérem nem a végállomást jelenti, egyre inkább kitárulnak előtte a futásában rejlő, még ennél is nagyobb eredmények. Kiváló úton halad, a még nagyobb teljesítmények felé. Kiváló futással 800 méteren ötödikként érkezett a célba.

Haála VillőA BEAC női gyaloglói az elmúlt 10-15 évben a versenyszám meghatározó gyaloglói voltak. Az Ő pályafutásuk befejezése után egy új nemzedék nő fel a fekete-fehér mezben, és már ezen a bajnokságon Villő ragyogó teljesítményt nyújtott a harmadik helyezés elérésével. Az elmúlt időszakban nagyon sokat lépett előre edzés munkájában, amennyiben még elhivatottabb lesz a gyaloglás iránt, nagyon nagy meglepetéseket fog okozni mindannyiunk örömére.

Farkas Dárius Óriási egyéni csúccsal, kiváló futással állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Nem rég került atlétikai szakosztályunkhoz, előző edzője kiváló munkát végzett, amelyet a BEAC-ban tovább tudott vinni, sőt egyéni csúcsa jelzi, hogy nagy előrelépés történt pályafutásában. Már oda kerülésekor tudtuk, hogy személyével sokat fogunk erősödni, nem csak a pályán, hanem jó szellemiségének köszönhetően a pályán kívül is egyaránt. A verseny elejétől végéig tartó igen meggyőző futásával, küzdeni tudásával érte el ezt az igen kiváló eredményt. Nagyon szép jövő előtt áll, amiben természetesen a magunk részéről igyekszünk lehetőségeinkhez képest mindent megadni. Dárius, ez egy férfias teljesítmény volt!

Perjés FanniA 800 méteres síkfutásban negyedik helyezettként ért célba. Saját futamában harmadik lett, azonban a másik futam győztesének eredménye 18 század másodperccel jobb lett, így ő állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Erre szokták mondani, hogy kiélezett, nagyon szoros küzdelemben maradt le a dobogóról. Fanni egyre erősödve, évről-évre ott van a legjobb 800-asok között. Ezt ezen a bajnokságon is méltóan bizonyította. A BEAC legtehetségesebb futói közé tartozik, aki még nagyon szép pályafutás előtt áll.

Balog Evelin Az 1500 méteren negyedik helyezést ért el. Sajnos az utóbbi napokban betegségek nagymértékben hátráltatták edzés munkáját, így most a legjobbakkal a versenyt nem tudta felvenni. Ez semmit nem von le teljesítményéből, hiszen egy ilyen fiatalkorú atléta felnőtt bajnokságon való negyedik helyezése nem kudarc. Evelin, ne hogy elkeseredj egy pillanatig sem, legyél büszke eredményedre, Te sokszoros korosztályos Országos Bajnok vagy, a Te korosztályos bajnokságod ezen a hétvégén lesz, ahol bizonyítani fogod, hogy milyen nagyszerű atléta vagy.

Südi Anna A 3 km-es gyaloglásban negyedik helyezést elérve szerzett dicsőséget szakosztályunknak. Anna nagyon szorgalmas, elhivatott, aki már saját korosztályában  Országos Bajnoki címekkel bizonyította tehetségét. A felnőtt mezőnyben is nagyon szépen megállta a helyét. Az évek folyamán tovább fejlődve még sok-sok siker vár rá.

Pásztor Mercédesz Évek óta a BEAC legtehetségesebb magasugrója, aki már számtalan alkalommal bizonyította eredményeivel, hogy a legjobbak között van a felnőtt vonalon is. Sajnos betegségei, és egyéb problémái nehezítik felkészülését a versenyekre. Reménykedtünk abban, hogy felugrik a dobogó valamelyik fokára, ez azonban sajnos nem így történt. Természetesen mi negyedik helyezését is nagyra értékeljük. Nagyon bízunk benne, hogy most már véglegesen leteszi voksát az atlétika mellett.

4x400 méteres női váltónk Király Adél- Pernesz Zsófia- Széll Gyöngyi – Kenesei Zsanett kiváló futással negyedik helyezést értek el, amihez tiszta szívből gratulálunk. Mindegyikőjük mindent megtett teljes erőbedobással futva, a minél jobb teljesítményért.

4x400 méteres női B váltónk Tollas Gizella- Mészáros Lili- Németh Nikolett- Heffner Hédi hetedik helyezést ért el, amihez gratulálunk, hiszen ez egy nagyon fiatal korú váltó, akik előtt még sok lehetőség áll.

Gergely Hajnalka A magasugrásban Hajnalka az ötödik helyen végzett, amely nagyon szép teljesítmény. Nemrég került szakosztályunkhoz, tehetségével, szorgalmával folyamatosan fejlődve javulnak az eredményei. Még sok kiváló eredményt fog elérni pályafutása alatt.

Széll Gyöngyi A 400 méteres síkfutásban ötödik helyezést ért el. Sajnos az Ő felkészülését a bajnokság előtti egy hét betegség nehezítette, ezért nem tudta idei legjobbját megfutni, de így is nagyon jó teljesítményt nyújtott. Az utóbbi egy évben óriási fejlődésen ment keresztül, aminek még nincs itt a vége. Itt szeretném megjegyezni, hogy 200 méteren kilencedik helyezést ért el.

Király Adél Adél remek adottságokkal rendelkező, kiváló tehetséggel megáldott, igen szorgalmas, nagyon fiatal versenyző, aki 400 méteren elért hatodik helyezésével, valamint a váltóban nyújtott teljesítményével is alaposan letette névjegyét már a felnőtt mezőnyben is. Nagy lehetőségek állnak előtte.

Benczik Viktória Viki fiatalkorú versenyzőnk a felnőtt mezőnyben elért hetedik helyezésével szép teljesítményt nyújtott. Ő is annak a fiatal BEAC-os gyalogló generációnak a tagja, aki folyamatosan fejlődve kiváló hozzáállásának köszönhetően egyre jobb eredményeket ér el.

Richter Dóra Ő is azon fiatal versenyzőink közé tartozik, akik már pályafutásuk során Országos Bajnoki címet is szereztek. A felnőtt mezőnyben elért tízedik eredményéhez gratulálunk. Dóra még nagyon sok sikert fog szerezni mindannyiunk számára.

Váczi LiliLili eredményét a végére hagytam, de nem azért, mert ide kívánkozik. A Békéscsaba versenyzője, aki az idei tanévben lett egyetemista Budapesten. Megkereste vezetőedzőnket Szabó Imrét, hogy el vállalná-e felkészítését úgy, hogy békéscsabai színekben maradna. Erre a kérdésre igen választ kapott. Tudtuk, hogy egy tehetséges, szorgalmas, kiváló emberi tulajdonságokkal rendelkező versenyzőről van szó, aki pillanatok alatt beilleszkedik BEAC-os közösségünkbe. Nem tévedtünk, nagyon rövid idő alatt mindenki befogadta, amely az Ő, és atlétáink érdeme egyaránt. 800-as, 1500-as versenyzőink nem csak egy kiváló ellenfelet kaptak, hanem egy olyan lányt, aki teljesítményével és szellemiségével erősíti csoportunkat. Sajnos az élet nagy tragédiája, hogy a bajnokság előtt egy-két héttel elvesztette nagymamáját, és nagypapáját egyaránt. Egészségileg is gyengélkedett. Ilyen lelki állapotban úgy, hogy nem a jobb futamba osztották be, így is képes volt a gyengébb futamból az első pillanattól az utolsóig végig vezetve bronzérmet szerezni a 800 méteres síkfutásban. A mostani teljesítményedhez a gratuláció szavai nagyon keveset tudnak elmondani. Rendkívüli teljesítmény volt, amire legyél mindig nagyon büszke. Igaz, hogy a BEAC atlétáját Perjés Fannit szorítottad le a dobogóról, de ismerve Fanni rendkívüli jó lelkét, és tudom, hogy Ti jó barátnők vagytok, egy pillanatig sem haragszik ezért rád. Nagymamád, és nagypapád odafentről nézve nagyon büszkék lehetnek rád, hogy ilyen unokájuk van.

Gerendási István
szakosztály elnök