Balog Evelin országos bajnok 800 és 1500 m-en

 

Balog Evelin a hétvégi ifi és junior fedett pályás országos bajnokság legeredményesebb BEAC-os versenyzője lett.

Evelin pályafutásának az első lépésektől szemtanúja vagyok: mikor az első mezei országos bajnokságát nyerte a Népligetben, mikor Tatabányán serdülő OB-t nyert, vagy mikor az első felnőtt bajnokságán indult - ezeket mind vele élhettem át.

Ami a hétvégi versenyeiről elmondható, hogy 800-on és 1500-on is végig magabiztosan futott, uralta a mezőnyt (persze a tanácskérő oldalpillantások Imre bá felé most sem maradhattak el verseny közben), a hajrája pedig rendkívül meggyőző volt, egy pillanat kétséget sem hagyott bennünk a győzelmét illetően.

Evelin másodéves junior korára elért arra a szintre, hogy egy országos versenyen könnyen lépkedve, lendületes futásokkal nyeri a bajnokságokat. Nekem személy szerint a szombati 1500-as futása tetszett jobban - Evelin alkati és mentális sajátosságaihoz is jobban illik a taktikus, váltakozó iramú 1500 méteres verseny.

Ami pedig a jövőt illeti: itt az ideje, hogy 1500 méteren elkezdje úgy igazán "kibontogatni a szárnyait", az egyéni csúcsát jóval lejjebb tornássza (ami az edzések alapján már abszolút reális cél, csak egy ideális versenyt kell kifognia), és a nyáron már a felnőtt bajnokságon is egy előkelő helyen érjen célba - ehhez minden lehetősége és képessége adott.

Kenesei Zsanett