Gyügy-Nemzetközi Gyaloglóverseny
A BEAC gyaloglói egyéni csúcsokkal kiváló teljesítményt értek el

 

A több évtizedes hagyományokra visszatekintő Nemzetközi Gyaloglóverseny minden évben nagy mezőnyöket vonz, és világ klasszis gyaloglók is elindulnak. Ezen a versenyen minden korosztálynak rendeznek gyaloglást különböző távokon. Nagyon jó hangulatú verseny keretén belül már hosszú évek óta a BEAC gyaloglói is részt vesznek, és mindig sikeresen szerepelnek. Ebben az esztendőben sem volt ez másképp. Ezen az év eleji versenyen már le lehet mérni, hogyan sikerült az alapozás, milyen formában vannak a versenyzők, és mi várható el tőlük ebben az esztendőben. Ezt a versenyt ünnepélyes, méltó körülmények között rendezik, itt a gyaloglást nem mostohagyerekként kezelik, mint az atlétika számain belül általában meg szokott történni. A gyaloglók nagy családja büszke lehet arra, hogy ezt az egyáltalán nem könnyű sportágat választotta.

Haála Villő – A női 20 km-es távon indult, ahol közel 5 percet javítva egyéni legjobbján 1 óra 49.09 másodperc eredménnyel magyar versenyzők között másodikként ért célba. Villő előtt nagy lehetőségek állnak, nagy öröm számunkra, hogy a tanulás mellett újból visszatalált a gyalogláshoz, és amint a mostani eredménye is mutatja, helyes döntés volt a részéről. Szent meggyőződésem, hogy ez az eredmény az idei évnek csak a kezdete, és még további egyéni csúcsokkal fog megörvendeztetni bennünket ebben a verseny szezonban.

Südi Anna – A női 10 km-es gyaloglásban egyéni csúccsal 52 perc , 26 másodperccel abszolút negyedik helyezett, a magyar versenyzők közül a második helyen végzett. Anna évek óta folyamatosan fejlődik, korosztályában Országos Bajnoki címeket szerzett. Gyaloglás iránti tehetsége, elkötelezettsége ezen a versenyen is megmutatkozott. Ebben az esztendőben is újabb sikerek előtt áll, egyéni csúcsán tovább javítva öregbítheti elődeinek, a BEAC-os gyalogló lányoknak eredményeit.

Benczik Viktória - Szintén egyéni csúccsal 55 perc, 20 másodperccel abszolút hetedik, a magyarok közül pedig harmadikként ért célba. Viki kislányként kezdte el pályafutását szakosztályunkban, ahol már akkor látszott, hogy szereti a gyaloglást, és szorgalmas, elhivatott, tehetséges. Az évek során folyamatosan fejlődve évről évre jobb eredményeket ér el. Ezen a versenyen is nem először bizonyította, hogy helye van korosztályának megfelelő versenyzők legjobbjai között. További egyéni csúcsaival fog megörvendeztetni mindannyiunkat.

Dani Péter és Dani András - Mindketten életük első 10 km-es versenyét teljesítették megilletődés nélkül, figyelemre méltó kitartással és nagyszerű helytállással az idősebbek alkotta mezőnyben. Szép volt fiúk!

Minden gyaloglónak tiszta szívből gratulálunk az elért eredményekhez, és további sok sikert kívánunk!

 

Füred maraton 2015. 03.21

Ezen a maraton futó versenyen Erdős Attila nagy egyéni csúccsal 3 óra 27 percet futott. 20 éves korában felállított egyéni csúcsát javította meg, már harmincas évei felett. Attila nagyon tudatosan készülve, teljes odaadással, kitartással, szorgalommal bebizonyította, hogy nem csak fiatalon lehet a legjobb eredményeinket megvalósítani. Aki megszállott, kitartó sportember, az kitűzött céljait, szinte bármikor el tudja érni. Attila eredményéhez gratulálunk, újabb célokat kitűzve maga elé ezen az eredményén is tud még javítani. További sok sikert kívánunk pályafutásához.

Gerendási István
Szakosztály elnök