Boross Gábor újból Világverseny dobogóján állhatott
800, és 1500 méteres síkfutásban egyaránt

 

 

Boross Gábor 2010-ben az Amerikai Egyesült Államokban megrendezett Veterán Világbajnokság 35 éves kategóriájában már letette névjegyét a középtávfutás világ élvonalának a legjobbjai között 800, és 1500 méteren, ahol mindkét számban bronzérmet szerzett.
A most megrendezett Európa Bajnokságon a 40 éves kategóriában mindkét számban megismételte rendkívüli világbajnoki helyezését, és újból a dobogó 3. fokára lépve két bronzérmet szerzett. A lenyűgöző szó nem tudja jól kifejezni azt a teljesítményt, amely Gábort jellemzi. Egy olyan ember, aki egy nagyon komoly cégnek a vezetője, családja, kicsi gyerekei vannak, a mindennapi nagyon nehéz elfoglaltságai mellett naponta végzi el azt az edzés munkát, amellyel ezeket a rendkívüli eredményeket elérte. Erre csak a legnagyobbak képesek. Bizony, Gábor közéjük tartozik minden értelemben. Akaratereje, tehetsége, küzdeni tudása, elszántsága, elhivatottsága, a sportág iránti szeretete a fiatalok számára teljes mértékben példa értékű. A felsorolt erényeinél a szerénysége még nagyobb, azt tudjuk, hogy az igazán kiváló eredményeket elért sportolók bizony ilyenek. Lehetőségeit mindig megragadva kiemelkedően sokat segít abban, hogy szakosztályunkat támogassa, hogy egyáltalán működni tudjunk. Igazi sportember, aki a legfiatalabb atlétával ugyanúgy megtalálja a hangot, mint sporttársaival. Mindig csodálattal nézem futását edzéseken, és versenyeken egyaránt, mert benne az az igazi BEAC-os szív dobog, amelyért nehéz körülményeink ellenére is érdemes végezni a mindennapi teendőinket sportolóink számára. Biztos vagyok benne, hogy Gábor még hosszú éveken keresztül fog futni, újabb világversenyeken fogja hírét vinni Magyarországnak, és a BEAC-nak egyaránt.

Tisztelt Gábor!

Mindannyiunk nevében köszönjük Neked ezeket a kiemelkedő eredményeket, további sport pályafutásodhoz kívánunk hasonló, vagy akár még ennél is nagyobb sikereket.

Gerendási István
Szakosztály elnök