Berlini Félmaraton: A BEAC atlétái kirobbanó sikert arattak
Csere Gáspár, Ferenc Kata, Hajdú Anna

 

 

Csere Gáspár ezen a félmaratoni versenyen már nem is tudom hányadszor bizonyította óriási tehetségét, fantasztikus elszántságát, rendkívüli versenyzői adottságait, és semmihez nem hasonlítható futás iránti szeretetét, elkötelezettségét, és alázatát. Azon versenyzőink közé tartozik, aki nem csak a lábaival, hanem az eszét használva is fut. Edzőjével együtt ezt az évet is tökéletesen felépítették, amelynek első lépése az itt teljesített, kiemelkedően magas szintű eredménye, ami 1 óra 4 perc 55 másodperc volt. Ez az idei legjobb eredmény, és több éve félmaratoni magyar futó ilyen eredményt nem ért el. Előtte álló sport pályafutása még további csodálatos eredményekkel fog bennünket elkápráztatni félmaratonon, és maratonon egyaránt. Áprilisban Hamburgban indul maratonon. Ez a mostani teljesítmény előre vetíti maratonon elérhető eredményét is. Nagyon büszkék vagyunk rá, leírhatatlan élményt jelentett eredménye a BEAC-os versenyzőknek, edzőknek, és a szakvezetésnek egyaránt. Gazsikám, Te egy egyéniség vagy, kiváló ember, nagyon szerethető sporttárs, akivel mindig nagyon jó találkozni és beszélgetni, mert tőled mindenki nagyon sokat tanulhat. Eredményedhez mindannyian tiszta szívből gratulálunk.

Ferenc Kata a tavalyi és idei esztendőben óriási fejlődésen ment keresztül, amiért természetesen nagyon sokat kellett tennie minden áldott nap. Tehetségének, szorgalmának, kitartásának köszönhetően egyre jobb, és jobb eredmények születnek azokon a távokon, amelyeken Ő elindul. Ezen a félmaraton versenyen óriási egyéni csúcsot javítva 1 óra 19 perc 04 másodperccel érkezett a célba. 1 óra 20 percen belül futni már nagyon komoly teljesítménynek számít a nők között. Kiválóan versenyzett, nem nyomta agyon a nagy feladat, valamint a kiválóbbnál kiválóbb futók jelenléte. Kata pályafutásának egy olyan szakaszához érkezett, amely véleményem szerint számára is teljesen egyértelművé teszi, hogy még nagy lehetőségek előtt áll. Egyre jobban érezni nála is a futás iránti megszállottságát, és szeretetét. Magas szintű egyetemi tanulmányai mellett végzi sportolói tevékenységét, amelyet bizony nem könnyű összeegyeztetni. Eredményéhez mindannyian tiszta szívből gratulálunk.

Hajdú Anna Nagy öröm számunkra, hogy Anna nemrég csatlakozott BEAC-os csapatunkhoz. Már ekkor érezni lehetett, hogy egy nagyon jó szellemiségű, tehetséges futóról van szó, akinek, ha az utóbbi években talán az elképzelései nem is mindig valósultak meg, ennek ellenére meggyőződésünk volt, hogy mindenképpen kiváló eredményeket fog elérni az elkövetkezendő időszakban. Óriási egyéni csúccsal 1 óra 20 perc 50 másodperces eredménnyel ért célba. Lám, alig egy pár hónapnak kellett eltelnie, hogy ilyen nagyot lépjen előre. Természetesen ez nagy részben kiváló hozzáállásának köszönhető. Nagyon hamar beilleszkedett csoportunkba, ahol sporttársai pillanatok alatt megszerették. De egy ilyen lányt, mint Ő, meg is lehet. Továbbra is bízva saját magában újabb, és újabb egyéni csúcsokat fog elérni. Az elvégzett munka meghozta gyümölcsét, amely mindannyiunknak nagy boldogságot okozott. Eredményéhez mindannyian tiszta szívből gratulálunk.

Gerendási István
Szakosztály elnök