Csere Gáspár csodálatos futásával az idei Magyar ranglista élére ugrott
2 óra 17 perc 30 másodperccel
Hamburg Maraton 2015


 

Az idei év márciusában megrendezett Berlini Félmaratonon Gazsi nagyszerű 1 óra 4 perc 55 másodperces ideje már sejtette, hogy a Hamburgi Maratonon kiválóan fog teljesíteni. Ez így leírva nagyon egyszerűnek és logikusnak tűnik, pedig egyáltalán nem az. Mi mindennek kellett addig megtörténnie, amíg elérkezett a Hamburgi Maraton rajtjához.
A Félmaratonon elért kiváló teljesítménye sok versenyzőnél elbizakodottságot, akár nem szimpatikus magabiztosságot eredményezhetett volna. Gazsi hallatlan szerénységgel, alázattal, tisztelettel, és köszönettel kezelte eredményét. Ezek nagyon fontos emberi tulajdonságok, amire nem csak a sportban, hanem egész életünkben is szükség van. Edzéseit ugyanolyan elszántsággal, hideg, tiszta fejjel végezte, mint ez idáig bármikor.
Azt is nagyon jól tudjuk, hogy a Félmaraton, és a Maraton között óriási különbség van, nem egyértelmű, hogy aki Félmaratonon jó, az a Maratonon is kiválóan helyt tud állni. Gazsi az elmúlt esztendők alatt hihetetlen precizitással felépített edzés munkát végez, aminek nagy szerepe van mostani kiemelkedő sikerében. Ő az a versenyző, aki mindennapját tudatosan építi fel, és leírhatatlan elszántsággal valósítja meg egyre nagyobb céljait. Példaértékű edző-versenyző együttműködésnek lehetünk szemtanúi napról napra. Az ilyen szintű eredményeknél már hibákat elkövetni nem lehet, mert az megbosszulja magát. Gazsi a hibátlanok kategóriájába tartozik. Folyamatosan mindent elkövet, hogy azon az úton, amelyre ráléptek edzőjével együtt minél magasabbra vezessen. Öröm vele beszélgetni, hiszen olyan tisztán látja a dolgokat, amely nem mindenkinél van jelen. Az atlétika, ezen belül a futás lételemévé vált, e nélkül az életét már nem tudja elképzelni.

Gáspár, nagyon nagy örömmel töltötte el szívünket kiváló eredményed, amelyre mindannyian nagyon büszkék vagyunk. Meggyőződésem, hogy az elkövetkezendő évek számodra olyan sikereket fognak hozni, amelyet soha nem fogunk elfelejteni.

Gerendási István
Szakosztály Elnök