A női 4x800m váltónk hetedszer is országos bajnok
Ferenc Kata, Balog Evelin, Perjés Fanni, Kenesei Zsanett ismét a dobogó tetején az Országos Váltóbajnokságon!

 

Az idei Országos Váltóbajnokság Felnőtt 4x800 méteres BEAC-os váltócsapatába Pernesz Zsófia sérülése miatt Ferenc Kata került be, aki remek teljesítménnyel járult hozzá a váltó egymás utáni hetedik Országos Bajnoki címéhez. Nagyon ritkán fordul elő egy szakosztály életében hasonló eredménysorozat.

Szakmai szempontból megközelítve elmondhatjuk, hogy több kiváló közép-, és hosszútávfutóval rendelkezik szakosztályunk. A BEAC-os lányok egymásért küzdve újfent bizonyították, hogy a csapat győzelme számukra ugyanolyan fontos, mint egyéni sikereik. Például Ferenc Kata hosszútávfutóként érte el ezt a 800-as eredményt (2:19), amellyel hozzájárult csapatunk győzelméhez. Kenesei Zsanett 2 perc 10 másodperc körüli idővel bizonyította, hogy kiváló formában van, és ő a váltó legmeghatározóbb tagja. Perjés Fanni most is megmutatta, hogy ott van a legjobb 800-as versenyzők között. Balog Evelin, a váltó legfiatalabb tagja teljesen felnőve a felnőttek eredményeihez juttatta sikerre a váltót. Gratulálunk mindnyájuknak, és edzőjüknek, Szabó Imrénék egyaránt!

4x800 méteres Leány Ifjúsági Váltó ezüstérmes
Németh Nikolett, Kotha Jázmin,  Papdi Alíz,  Király Adél
Ifjúsági váltónk komoly eredményt ért el második helyezésével. Németh Ilona és Szabó Anikó tanítványai mindent megtettek a siker érdekében és maximális teljesítményt nyújtva érkeztek a célba. Reményeink szerint tovább fejlődve, felsőbb korosztályokban is érhetnek szép sikereket el az elkövetkezendő esztendőkben. Gratulálunk versenyzőinknek és edzőiknek egyaránt!

4x800 méteres Leány Junior Váltó bronzérmes
Jánosi Lilla, Benczik Viki, Richter Dóra, Südi Anna
Junior váltónk tagjai Jánosi Lilla kivételével gyaloglók voltak, akik versenyszámukban korosztályuk legjobbjai közé tartoznak. A váltóban nyújtott teljesítményükkel bizonyították, hogy nem csak a gyaloglásban tudnak sikereket elérni, a futás is közel áll hozzájuk. Harmadik helyezésükkel mindenképpen elégedettek vagyunk, és gratulálunk mindnyájuknak és edzőjüknek Szabó Anikónak egyaránt! Sport pályafutásukhoz további sok sikert kívánunk!

Az utóbbi években folytattuk azt a hagyományt, hogy Magyar Bajnokság nem múlhat el BEAC-os győzelmek és dobogós helyezések nélkül. Ez most is így történt a Váltóbajnokságon. Hagyományaink folytatásához mindig többre, és többre van szükség, egy pillanatra sem szabad azt hinni, hogy ez magától értetődő dolog. Mindenki tisztában van vele, hogy ezért minden nap sokat kell tenni, és mindig az elvégzett munkában kell hinni!

Gerendási István
Szakosztály elnök