Ragyogóan szerepeltek atlétáink, a 3 Országos Bajnoki címen kívül 10 számban álltak a Bajnoki dobogó második és harmadik fokán
Országos Junior és Utánpótlás Magyar Bajnokság

 

 

Ebben az esztendőben atlétáink újabb nagy lépést tettek, aminek eredményeképpen két atlétánk Csere Gáspár, és Dani Áron a Dél-Koreában megrendezendő UNIVERSIADE-n képviselik Magyarországot. A napokban lezajlott Felnőtt Csapat Európa Bajnokságon Dani Áron, és Kenesei Zsanett lett a Magyar Válogatott tagja. Óriási eredménynek tartjuk ezeket a nem mindennapi sikereket, amiket nem csak az alább felsorolt versenyzők, hanem a többi atléta is teljesített ez idáig ebben az idényben is. A hazai bajnokságokon a különböző korosztályokban a BEAC atlétái a magyar mezőny legmeghatározóbb tagjaivá váltak az évek során.

Saját nevelésű atlétákról van szó, akikkel gyerekkoruk óta foglalkoznak szakembereink. Egy nagyon tudatosan felépített rendszerről van szó, ahol minden esztendőben javulnak versenyzőink teljesítményei. Egyre több atlétánk jut el a világversenyekre, és ott méltóképpen képviselik a Magyar Atlétikát, és a BEAC nagy elődeit. A mindennapi kiváló edzéseken keresztül vezetett el az út ezekhez a teljesítményekhez.

Az idei Junior és Utánpótlás Bajnokság a legszebb régi időkön is túlszárnyalt, az idejére nem emlékszem, hogy 12 versenyzőnk állhatott a dobogó első, második, harmadik fokára. Az is nagyon ritkán fordul elő, ami most megtörtént, hogy az U23-as 1500 méteres Női síkfutásban a dobogó mindhárom fokán BEAC-os atléta állt büszkén viselve a 117 éves hagyományokat őrző fekete pólót, rajta a fehér E betűvel. Versenyzőink leírhatatlan boldogságot szereztek mindannyiunk számára, utat mutatva annak a fiatal nemzedéknek, kis gyerekeknek, akik már a BEAC pályán bontogatják szárnyaikat napról napra. Természetesen ezek a sikerek az edzők magas tudású szakértelme, és kiváló embersége nélkül nem jöhetett volna létre. Az edzők feladata az edzésekkel természetesen nem fejeződik be. Az edzőnek kiváló pedagógusnak, pszichológusnak, „társnak, barátnak” is lennie kell a szakértelmen kívül. A futó számoknál kiemelkedő szerepe van a taktikának is, hiszen ezek a számok sokszor taktikai verseny keretén belül dőlnek el. A versenyzők lelki állapotával, gondjaival, bánatával, örömeivel napra kész állapotban kell lenni a mestereknek. A tanítvány, és edző egymásra van utalva, ez egy olyan közös együttműködés, hogyha az egyik fél megbillen, magával rántja a másikat is.

A sport a versenyző életének egy olyan meghatározó része, amely a sport befejezése után egész élete végéig elkíséri. Nagy a felelősség, hiszen versenyzőink kiváló szellemi képességekkel rendelkeznek, elismert egyetemek, és főiskolák kiváló tanulói. Véleményem szerint a kettő nem, hogy segíti, hanem kiegészíti egymást. A BEAC-ban mindig is kiemelkedően fontos volt, hogy a sporton túl a civil életben is sikeresek legyenek. A nagy BEAC-os családban csak az tud megmaradni, aki ennek a függvényében teszi minden napjait. Nekem, mint a Szakosztály elnökének igen megtisztelő feladat ilyen atléták, és edzők között lenni. Befejezésképpen mindenkinek gratulálok ezekhez a fantasztikus sikerekhez. Az év további versenyeihez kívánok további sok sikert.
A két Bajnoki címet szerző Kenesei Zsanettnek
A Bajnoki címet szerző Balog Evelinnek

A dobogón álló versenyzőinknek Perjés Fanninak, Pásztor Mercédesznek, Ferencz Katának, Gergely Hajnalkának, Vadkerti Lucának, Südi Annának , és Benczik Viktóriának gratulálunk.

Gerendási István
Szakosztály elnök