A BEAC atlétái folytatták az évek óta tartó siker sorozatot
2015. évi Felnőtt Országos Bajnokság Székesfehérvár

 

 

Kenesei Zsanett 1500 méteren Országos Bajnok, 800 méteren ezüstérmes, Dani Áron 3000 méter akadályfutásban ezüstérmes, Balog Evelin 1500 méteres síkfutásban bronzérmes, 13 számban jutottak atlétáink a döntőbe

Ebben a verseny évadban versenyzőinkre nagyon sok feladat jutott. Büszkén mondhatjuk, hogy két atlétánk Csere Gáspár, és Dani Áron hazánkat méltóképpen képviselték az UNIVERSIADE-n, valamint Kenesei Zsanett a Felnőtt Csapat Európa Bajnokságon a válogatott tagjaként vett részt.

A Országos Felnőtt Bajnokság a legfontosabb hazai verseny, amely a sportolók, és a szakosztály számára nem csak a mostani erőviszonyokat tükrözi, hanem egyúttal a jövőbe is előre mutat. Szakmai szempontból nagy jelentősége van, hogy versenyzőink 13 számban jutottak döntőbe.

Természetesen az élre kívánkozik a bajnoki, és dobogós helyezések leírhatatlan öröme. Az is nagyon fontos, hogy ezeket a sikereket fiatal atlétáink szerezték, akik a jövőben még sokszor fogják bizonyítani, hogy ezen az úton tovább haladva még kiválóbb eredményeket tudnak elérni. Minden versenyből tanulni lehet, általában nincs két egyforma verseny. Akik talán most kudarcnak élik meg a második, vagy harmadik helyezést, hiszen minden atléta bajnok szeretne lenni, azok merítsenek erőt, hogy az esetleges elkövetett hibákat a jövőben ne ismételjék meg. A sport attól is szép, hogy nem mindig az esélyesek nyernek. Természetesen a bajnokság előtt mindig van egy esélylatolgatás. Dr. Bácsalmási Péter a BEAC többszörös olimpikonja, nemzetközi hírű sportvezető is mindig ezt tette a bajnokság előtt, szinte már az év elején. Elvárások, és esélyek nélkül túl egyszerű lenne ez a sport, amit atlétikának hívnak. Biztosak vagyunk abban, hogy ez egy nagyon nehéz, összetett dolog, ahol mindennek stimmelni kell, hogy a bajnoki aranyérmet a sportoló nyakába akasszák. A BEAC sportvezetése az idei bajnoki eredményekre is nagyon büszke, és kívánja, hogy még sok hasonló sikereket érjenek el versenyzőink. Mindig előre kell tekinteni, a múlton már kár sopánkodni, mert az már megtörtént, azon segíteni nem tudunk. A jövőt azonban mi saját magunk tudjuk formálni célokat felállítva, és azokat megvalósítani.

Még előttünk áll a Szuper Ligadöntő, valamint az Országos Csapatbajnokság döntője, vagy egyéb más nagyon fontos versenyek (Berlin Maraton), ahol Csere Gáspár készül nagy céljának megvalósítására. Köszönetemet és gratulációmat szeretném kifejezni minden edzőnek, akik nélkül ezek az eredmények nem születhettek volna meg.

Kenesei Zsanett 1500 méter- Országos Bajnok
                                800 méter- Ezüstérmes
Dani Áron             3000 méter akadály – ezüstérmes
Balog Evelin        1500 méter- bronzérmes
Perjés Fanni          800 méteren negyedik
Pernesz Zsófia    1500 méteren ötödik
                               800 méteren nyolcadik
Széll Gyöngyi       400 méteren ötödik
4x400 méteres Női váltó /Németh Nikolett, Széll Gyöngyi, Perjés Fanni, Kenesei Zsanett/-hatodik
Farkas Dáriusz    5000 méteren hetedik
Németh Nikolett  400 gát hetedik
Gergely Hajnalka magasugrás hetedik
Pásztor Mercédesz magasugrás nyolcadik

Gerendási István
Szakosztály elnök