Magyar Szuperliga döntő, Debrecen

 

A Szuperliga versenysorozatot nem rég indította el a Magyar Atlétikai Szövetség. A döntőbe eljutni hat versenyen keresztül lehet. Minden számban a legjobb nyolc eredményt elért versenyzőt hívják meg a döntőbe. Önmagában már ide bekerülni is egy remek teljesítmény. A döntőben való győzelmek, vagy dobogós helyezések felértékelődnek, hiszen ezeket a legjobb magyar atléták legyőzésével lehet elérni. A BEAC atlétái 8 számban jutottak a döntőbe úgy, hogy 1500 méteren 3 futó nőnk, 800 méteren szintén 3 futó nőnk, és magasugrásban 2 női atlétánk került döntőbe. Összesen 10 atlétánk képviselte a BEAC színeit különböző versenyszámokban. Ez a döntő megerősítette az egész évi kiemelkedő teljesítményeket, amelyeket atlétáink a különböző hazai, és nemzetközi versenyeken elértek. Egyáltalán nem olyan természetes, hogy egész versenyévad során állandóan csúcsformában, vagy annak közelében legyenek versenyzőink. Már az alapozáskor tudatosan kell készülni az év fontos, kiemelt versenyeire, hogy azt atlétáink fizikálisan, és idegileg is elbírják. Csak a legnagyobb elismeréssel beszélhetünk minden döntőbe jutott versenyzőnkről, hiszen méltán képviselték a BEAC sikereit, és hagyományait. Atlétáink fekete karszalagot viseltek karjukon, evvel is szerettek volna emlékezni szeretett sporttársukra Muzsnay Péterre, aki a napokban távozott el közülünk. Péter ígérhetjük, hogy emléked örökké fogjuk őrizni, és mindig velünk leszel.

Kenesei Zsanett-1500 méteren idehaza senki nem tudja megverni, ez most is így történt. Remek futásával ismét elkápráztatott bennünket. 800 méteren a dobogó második fokára léphetett fel, ami jelzi, hogy mindkét számban kiemelkedő eredményre képes.

Dani Áron-3000 méter akadályfutásban biztos győzelmet aratott. Ez a sikere is  meg erősítheti Őt, hogy az elkövetkezendő esztendőkben tovább fejlődve újabb győzelmeket arat.

Farkas Dáriusz-5000 méteres síkfutásban második helyezést ért el. A verseny előtti egy hétben betegség támadta meg, amely tudjuk, hogy az ember szervezetét legyengíti, és ebben az állapotban talán már le is mond a versenyzés lehetőségéről. Dáriusz nem ezek közé a versenyzők közé tartozik. Nem csak a betegséget, hanem önmagát is legyőzte, amikor odaállt az 5000 méter rajtjához. Pontosan nem tudhatom mi zajlott le a fejében, de lehet, hogy ott kavarogtak a gondolatok, vajon hogy fogom én ezt bírni a betegség után. Persze lehetséges, hogy Ő nem erre gondolt, hanem arra, amit edzőjével Szabó Imrével megbeszéltek. Dáriusz hihetetlenül okos futásával, tökéletes taktikai érzékkel futotta végig a versenyt, az első lépéstől, az utolsóig. A legvégén pedig öröm volt nézni hajráját, amellyel fölfutott a dobogó második helyére. Nagyra értékeljük teljesítményét, ezzel is bizonyította, hogy igazi atléta, aki semmitől sem futamodik meg.

Perjés Fanni-nagyon régóta vártunk már erre, hiszen Fanniról köztudott, hogy egy nagyon tehetséges, szorgalmas, elhivatott atléta. Aki sokszor nem hitt önmagában, és ezért többször lemaradt a dobogóról. Ezen a versenyen megtörte a jeget, és bátor, okos futásának köszönhetően a dobogó harmadik fokára léphetett. Reméljük, ez a verseny megerősíti önbizalmát, és még remek sikereket fog elérni.

További eredmények:
Balog Evelin             1500 méteren 5 helyezett.
Széll Gyöngyi             400 méteren 6. helyezett.
Gergely Hajnalka      magasugrás 6. helyezett.
Pernesz Zsófia           1500 méteren 7. helyezett.
Balogh Evelin              800 méteren 7. helyezett.
Haála Villő                   10 km-es gyaloglásban 7. helyezett.
Pásztor Mercédesz     magasugrás 7. helyezett.
Széll Gyöngyi               200 méteren 8. helyezett.

Gratulálunk minden versenyzőnek és edzőnek az elért ragyogó teljesítményekhez!

Gerendási István
Szakosztály elnök