Wizzair félmaraton futóverseny, Országos Bajnokság
Csere Gáspár második, Farkas Dáriusz ötödik

 

Ez a félmaraton verseny számunkra sok kérdésre pozitív választ adott.
Csere Gáspár a két hét múlva megrendezésre kerülő Berlin maratonra készül, és ez a közbeeső állomás remekül sikerült neki. Gazsi egy csodálatos futó, és versenyző, aki céljai elérésének érdekében mindent megtesz. Igazi megszállott atléta, aki nagyon közel áll az Olimpiai kiküldetési szinthez. Mindannyian szorítunk érte, hogy személyében egy igazi BEAC-os atléta ott lehessen a 2016-os  Rio De Janeiroi Olimpián.
Farkas Dáriusz remek futással ötödik helyezést ért el. Ebben az esztendőben nem a félmaratoni versenyekre készült, remek teljesítményeket ért el ötezer, és tízezer méteren. Ezen a napon is bizonyította remek versenyzői képességeit, kitartását, tehetségét, amely meghozta számára ezt a sikert is félmaratonon. Nagyon jó, hogy Ő is BEAC-os nagy családunk tagja lett, tovább erősödtünk az Ő személyével.
Csontos Imre előző évi Wizz air félmaratonon elért eredményén ebben az évben két percet javítva érkezett a célba. Nemrégen érkezett hozzánk, bekapcsolódva csoportunk munkájába rögtön átvette azt a ritmust, ami a jövő szempontjából nagyon fontos, és meggyőződésem, hogy nagy előrelépés előtt áll a következő években.
Molnár Valéria ebben az esztendőben már sokadszor kápráztat el minket remek futásával, és egyéni csúcsaival. Egy igazi elhivatott, megszállott atlétát ismertünk meg személyében, aki mindig képes mosolyogni a legnehezebb pillanatokban is. Az külön csodálatra méltó, hogy mindezt három gyermeke, és orvosi munkája mellett teszi napról napra. A mostani egyéni csúcsát újabbak fogják követni, amely nem csak számára, de számunkra is felemelő érzés lesz.
Végvári Ádám először indult félmaratoni versenyen, ami mindig sok izgalmat tartogat a versenyző számára. Ádám kételyeit legyőzve szép eredménnyel teljesítette ezt a távot, amihez gratulálunk.
A félmaratonon elindult minden versenyzőnknek gratulálunk, és további sok sikert kívánunk.

A leírt sikerek ellenére nagyon szomorú volt számunkra ez az idei verseny, hiszen Muzsnay Péter BEAC-os atlétánk, aki 12 éven keresztül mindig résztvevője volt a félmaratonnak, nem indulhatott, miután a halál elszólította közülünk. Péter nagyon hiányzott jelenléted. Atlétáink gondolataiban ott voltál, és ott is leszel örökké.

Gerendási István
Szakosztály elnök