Csere Gáspár Olimpiai szintet futott a Berlini Nemzetközi Maraton versenyen Fényes, kiemelkedő nem mindennapi BEAC-os sikerek születtek a hétvégén A 10 km-es Országos Bajnokságon a BEAC Felnőtt és U23-as Női csapata Országos Bajnok lett
Kenesei Zsanett U23 egyéniben Országos Bajnok

 

 

 

Csere Gáspár-Nagyon vártuk már ezt a napot, hogy ellőjék a startot a világ egyik legnevesebb maraton versenyén a Berlini Maratonon. Gazsi, és edzője Szabó Imre évek óta készültek arra, hogy bekövetkezzék az a pillanat, amikor Olimpiai szintidőt teljesít a BEAC kiváló maraton futója. Igen fiatal kora ellenére élete harmadik maraton futásán sikerült ezt a rendkívüli teljesítményt elérnie. Atlétikai Szakosztályunk Olimpiai Bajnokot is adott a nemzetközi sportéletnek, és számos atlétánk vett részt a különböző eddigi olimpiákon. Egy sportoló számára az olimpia mindenek felett áll. Nekünk is rendkívül fontos, hogy a mostani atlétáink is el tudjanak majd jutni a következő évtizedekben olimpiák valamelyikére. Példa értékű számukra, hogy a velük együtt készülő Gazsi már teljesítette az olimpiai szintet. Ez nem csak az Ő, hanem a többi atléta számára is további hitet, és erőt kell adni, hogy ha mindent megteszünk céljaink érdekében, akkor azok megvalósulnak. Gazsi megszállottságával, tehetségével, rendkívüli hitével, ritkaság számba menő céltudatosságával, és szerénységével mindannyiunk számára kijelölte a helyes utat. Eredményéhez tiszta szívből gratulálunk, és további sok sikert kívánunk.
Kenesei Zsanett-Remekelt a hétvégi 10 km-es Országos bajnokságon, az eddigi  800, és 1500 méteres megszámlálhatatlan Országos Bajnoki címei mellé 10 km-es U23 egyéniben, valamint az U23-as csapatban, és a felnőtt csapatban Országos Bajnok, a felnőtt egyéniben 2 helyezett. Zsanett eredményei csodálatra méltóak, kiváló adottságokkal, rendkívüli tehetségével, szorgalmával, céltudatosságával a hosszútávfutásban is kimagaslót alkotott. Még nagyon sok ilyen aranyoktól csillogó további eredményeket kívánunk neked.
Ferencz Kata-Mielőtt Katáról írnék, elnézést kérek tőle, hogy nem említettem meg előző cikkemben, amikor a nemrég lezajlott Wizz air félmaraton futóversenyen indult. Kata az utóbbi években kiváló eredményeivel elkényeztetett bennünket. Ezen a versenyen csak később értesültem róla, hogy rosszul lett, ennek ellenére nem adta fel a versenyt, sporttársa Richter László nem törődve a saját versenyével Katát bíztatva vele együtt futva érkeztek a célba. Mindkettőjük sportolói, és emberi nagyságukat jelzi, hogy nem adták fel a versenyt, és célba értek. Hiba volt részemről, hogy ezt csak most közlöm írásomban. Kata a 10 km-es Országos Bajnokságon megszokott fényében ragyogott, a felnőtt, és U23-as csapatban Országos Bajnok lett, az U23-as egyéniben egyéni csúccsal 2. helyezett lett, és a felnőtt abszolút egyéniben 3. helyen végzett. Katától az elkövetkezendő években újabb kiemelkedő sikereket várhatunk.
Hajdú Anna-Országos felnőtt csapatban bajnoki cím, U23-as csapatban bajnoki cím, U23-as egyéniben 5. helyezett. Anna hosszú heteken keresztül sérült volt. Ezen időszak alatt is csak az járt a fejében, hogy tudna a legrövidebb időn belül felépülni, és tovább folytatni az edzéseket. Csodálatra méltó akaraterővel tért vissza a pályára, és ez a mostani bajnokság fényesen bizonyította, hogy az atlétika a belé fektetett munkát meghálálja, és megköszöni. Anna mi is köszönjük neked, hogy ilyen kiváló sportoló, és ember vagy. Gratulálunk, további sikereket kívánunk.
Farkas Dáriusz-Az abszolút felnőtt egyéni versenyben ezüstérmesként szakította át a célszalagot. Dáriusz kiváló eredményeket ért el ebben az esztendőben, 5000, 10.000 métere, valamint félmaratonon is. Nagyon örülünk, hogy nemrégiben Ő is csatlakozott a nagy múltú BEAC-os családunkhoz, vele is tovább erősödtünk. Nem beszélve rendkívüli nagyon kellemes, kiváló egyéb tulajdonságairól. Gratulálunk, további sok sikert.
Hargittai András- felnőtt csapatban / egyéni csúccsal /, valamint Göllény Zsombor csapatban 5. helyen végeztek. Gratulálunk teljesítményükhöz.
A verseny keretében megrendezett amatőr futóversenyt Dr. Molnár Valéria több, mint két perces előnnyel nyerte. Valéria óriási fejlődést mutatott ebben az esztendőben, egyéni csúcsokat futva kiváló időeredményeket, és helyezéseket ért el a hazai, és nemzetközi versenyeken egyaránt. Gratulálunk
Pávai Barna- Egyéni csúccsal teljesítette a 10 km-es távot. Barna egy nagynevű Német-Magyar cég igazgatója, és emellett időt, és fáradtságot nem kímélve végzi a mindennapi edzést, és versenyeket. Barna egy nagyon segítőkész, jólelkű ember, aki mindig vidámságot hoz mindannyiunk számára.

Gerendási István
Szakosztály elnök