Fiatal atlétáink remekül szerepeltek a hétvégi versenyeken A jövő szempontjából nagyon bíztató az utánpótlás helyzete Győzelmet aratott Heffner Hédi, Vári Dia, Lengyel Gábor, és Simon Balázs A felnőttek között Dani Áron győzelmet aratott

 

 

 

A hétvégén legfiatalabb atlétáink számot adhattak arról, hol tartanak jelenleg, milyen eredményekre képesek, és milyen versenyzői adottságaik vannak. Szabó Anikó a fiatalokkal foglalkozó edző hosszú évek óta kitűnő munkát végez. A gyerekek rajongásig szeretik, az utóbbi időszakban olyan mértékben megnőtt csoportjának létszáma, hogy elgondolkoztató számunkra, egyáltalán hogyan bírja ezt. Szakértelmének, céltudatosságának, a gyerekek, és az atlétika szeretetének köszönhető a sok gyermek. Az utánpótlás képzés rendkívül fontos, hiszen ezek közül a gyerekek közül kerülhetnek ki a jövő bajnokai, válogatottjai. Ez úton is szeretném megköszönni Anikó csodálatos munkáját. A hétvégén lezajlott 3 verseny fényesen bizonyította számunkra egyértelműen, hogy Ő, és tanítványai nagyon jó úton haladnak. Lelket gyönyörködtető érzés volt látni a gyerekek küzdeni tudását, tehetségét, valamint a győzelmek, és helyezések utáni kipirult arcukat a boldogságtól. Ezek a versenyek hozzá segítik őket, hogy továbbra is a pályán maradjanak, miután a sikerélmény elengedhetetlen a gyermekek számára is. Külön szeretném kiemelni a győztesek neveit, Heffner Hédi, Vári Dia, Lengyel Gábor, Simon Balázs.
Természetesen minden dobogós, valamint helyezett, illetve elindult versenyzőnknek gratulálunk, hiszen még ők is lehetnek győztesek. Szakosztályvezetésünk hosszú-hosszú évek óta, amit szeretett volna elérni a gyerekekkel kapcsolatban, az most biztosítottnak látszik. Egyértelmű, hogy ezt a munkát soha nem lehet befejezni, mindig újabb, és újabb gyerekekkel szeretnénk megismertetni az atlétika, és szakosztályunk a BEAC iránti szeretetet. A továbbiakban felsorolnánk a versenyeket, és az ott elért eredményeket.
FUTAŐRS –Budaőrs
1500 méteren első Heffner Hédi
FUTAFOK-Budafok
3.2 km-es Campona körüli felnőtt korosztályban:
 első Dani Áron- tovább folytatta ez évi ragyogó teljesítményeit, újfent győzelmet aratott.
 második Csontos Imre – nemrég kerül szakosztályunkhoz, kiváló tehetséggel rendelkező futó, aki ezen a versenyen is bizonyította, hogy nagyon szép jövő előtt áll. Rengeteg lehetőség van még benne, amely az elkövetkezendő években komoly eredményekben mutatkozhat meg. Nagyon jó hozzáállású, szorgalmas, céltudatos atlétánk, aki pillanatok alatt beilleszkedett közösségünkbe. További sok sikert kívánunk.
Ezen a versenyen a következő sportolók arattak győzelmet:
Vári Dia
Jánosi Lilla
Papdi Alíz
Dobogósaink a következők voltak:
második Turi Péter
harmadik Pelyhe Liliána
GÖDÖLLŐI MINIMARATON VERSENY
1 km-en lányok 2006-os korosztályban:
 negyedik Pelyhe Natália
negyedik Parragi Zsófia
hetedik Végh Bíborka
2 km-en lányok 2003-as korosztályban:
első Vári Dia
második Pelyhe Liliána
2 km-en fiúk 2003-as korosztályban:
Nyolcadik Kecskeméti Dani
2 km-en fiúk 2002-e korosztályban:
első Simon Balázs
2 km-en fiúk 2000-2001-es korosztályban:
negyedik Lengyel Gábor
hetedik Fodor Márton
nyolcadik Roudot Gergő
2 km-en lányok 2000-2001-es korosztályban:
első Heffner Hédi
negyedik Papdi Alíz
nyolcadik Pelyhe Annabella

Itt szeretném megjegyezni, hogy évekkel ezelőtt az a Csere Gáspár Olimpiai szintes maraton futónk, Kenesei Zsanett megszámlálhatatlan Országos Bajnoki cím tulajdonosa, Válogatott atléta, valamint Dani Áron sokszoros Magyar Bajnok, Válogatott atléták is ezeken a versenyeken bontogatták szárnyaikat. Reméljük, hogy a mostaniak közül többen nyomdokaikba lépnek.

Gerendási István
Szakosztály elnök